(VIDEO) "Obriši suze, draga...": BILIĆU TEŠKO PAO ODLAZAK IZ VEST HEMA

Sport

06.11.2017

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski trener Slaven Bilić radio je dobar posao na klupi Vest Hema u prethodne dve sezone, ali je ove nešto krenulo po zlu. "Čekićari" iz Istočnog Londona imaju svega 9 bodova iz 11 odigranih utakmica, a tim, uprkos značajnim pojačanjima tokom letnjeg prelaznog roka, nije uspeo da pronađe pobedničku formu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bilićev Vest Hem je katastrofalno započeo sezonu

Prvi je ceh platio Bilić, koji je nakon ubedljivog poraza od Liverpula za vikend (1:4), dobio rešenje o otkazu.

Hrvat je tokom prepodneva imao sastanak u četiri oka sa većinskim vlasnikom kluba Dejvidom Salivenom, koji je odlučio da se zahvali Biliću na svemu što je učinio za klub tokom prethodnih dve i po godine.

Nakon sastanka harizmatičnog trenera su kod njegovih kola dočekali novinari. On im je odgovarao na pitanja, da bi mu u jednom trenutku samo zadrhtao glas i suze krenule na oči.

- Razočaran sam, ali ne u klub. Očekivao sam to. Nema ljutnje. Mogu biti ponosan na moj rad ovde. Ovu ključnu sezonu nismo počeli dobro. Kao i u mnogim klubovima širom Evrope, trener je taj koji plaća cenu. To je logičan potez. Navijači su prema meni bili briljantni, od početka do kraja - rekao je Bilić napuštajući "London stadion" u svom automobilu.

Nakon ovog odgovora je doskorašnji trener Vest Hema zamolio predstavnike "sedme sile" da ne nastavljaju sa pitanjima, pošto nije u stanju da im i dalje odgovara na pitanja.

Hrvatski trener je u junu 2015. godine preuzeo Vest Hem i u prvoj sezoni ga doveo do sedmog mesta u Premijer ligi. Prošle godine londonski klub zauzeo je 11. mesto, a ovu sezonu počeo je vrlo loše, pošto posle 11 kola ima samo dve pobede. Vest Hem zauzima 18. mesto na tabeli i sa devet bodova nalazi se u zoni ispadanja. Vest Hem je naveo u saopštenju da je promena trenera bila potrebna, "kako bi klub krenuo pozitivno napred i u skladu sa ambicijama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading