Bivši potpredsednik Metalurga optužio Muslina: Uzimao je pare od igrača! Ko nije dao, nije mogao da igra!

Autor: Informer

Sport

04.11.2017

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši potpredsednik Metalurga iz Donjecka Dimitri Seluk izjavio je da je srpski stručnjak Slavoljub Muslin svojevremeno oteran iz ukrajinskog Metalurga jer je želeo da se ugrađuje u transfere igrača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Muslin je obavljao prljave radnje i u ukrajinskom klubu

Muslin je u leto 2004. preuzeo Metalurg, a dobio je otkaz u martu 2005.

 - Kod Muslina je, u vreme dok je bio trener Metalurga, čak i Jaja Ture više bio na klupi nego što je igrao. Zašto? Zato što je Muslinu bilo važno da u timu bude Leo Lerinc, kog je tada doveo na probu, kao i još neki drugorazredni ili trećerazredni igrači. Lepo smo mu objasnili da je Jaja Ture važan projekat, da je supertalentovan igrač i da se od njega mnogo očekuje. Muslinu nije bilo jasno - rekao je Seluk za Informer i nastavio:

- Vrlo brzo posle toga srpski trener dobio je otkaz. Kod Muslina niste mogli da igrate ako niste bili deo njegove kombinacije. On je dobio odlične uslove, dobru platu i od njega je traženo da bude trener. Međutim, on je hteo da bude mnogo više od toga. Muslin je hteo da bude sve, trener, menadžer... Da se on pita ko dolazi i odlazi. Ko će da ima koliku platu i koliko ćemo kog igrača da platimo.

Seluk je potom objasnio šta se dešavalo u Metalurgu dok je na klupi bio Muslin.

- Jednom je Muslin ponudio da dovedemo jednog igrača, mislim da je bio iz Bugarske, za 800.000 dolara. Jankov čini mi se da se zove, ali ne mogu tačno da se setim. Zanimljivo je da je taj igrač, u tom trenutku, bio slobodan i hteo je da dođe bez obeštećenja, ali je Muslin tražio novac, naravno - za sebe. Njegova najveća greška je bila ta što je hteo da bude više menadžer nego trener. Dogodilo se to da je pokušao da radi iza mojih leđa sa predsednikom kluba. Mene bi preskakao u svojim idejama. To se završilo tako što nije dugo ostao u klubu. Otišao je posle nešto više od šest meseci. Nije bio svestan da sam ipak ja kontrolisao situaciju, a ne on. Rekao sam mu da mora da bude trener, a ne menadžer igračima. Izgleda da u to vreme on to nije mogao da shvati. Pokušao je da me laže. Napravio je grešku -naveo je Seluk.

Pojedini fudbaleri, poput Samsonenka i Pejeva, javno su govorili da im je Muslin tražio novac da bi igrali. Da li je i u Metalurgu imao sukobe sa igračima?

- Jeste, imao je baš veliki problem sa Giorgijem Demetradzeom. Bili su u ozbiljnom sukobu. Demetradze je bio odličan igrač, dobar napadač sa zapaženom karijerom. Nisu mogli da pronađu zajednički jezik. Muslin je išao ka tome da igrači budu dobri sa njim, kao drugari. Koliko se sećam, a davno je bilo, to je bio jedan od glavnih preduslova da pojedinac bude u timu. Takođe, birao je igrače koji su dolazili za veliki novac.

Muslin je nedavno raskinuo ugovor sa FSS, pošto je selekciju Srbije odveo na SP. Potom je Mateja Kežman, menadžer Sergeja Milinkovića Savića, optužio da je uzimao novac od igrača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading