FIFA razmatra nove promene - Igrači će moći da menjaju reprezentacije

Autor: I. V.

Sport

23.10.2017

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) razmotriće promenu odredbu pravilnika koja se odnosi na igranje za dve različite reprezentacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fifa razmatra promenu pravilnika

Aktuelnim pravilnikom FIFA igrač koji odigra bar jedan minut na zvaničnoj utakmici za reprezentaciju neke zemlje nema pravo na promenu državnog tima.

Obelodanjeno je da FIFA razmatra predlog Fudbalskog saveza Zelenortskih Ostrva koji je zatražio veću fleksibilnost. Ako se ovaj predlog usvoji u budućnosti fudbaleri koji odigraju jednu ili dve utakmice za određenu reprezentaciju naknadno bi mogli da promene zemlju za koju će nastupati.

Još jedno od pravila koje bi moglo biti izmenjeno je ono koje se odnosi na  naturalizovane strance. FIFA predviđa da igrači koji nisu rođeni na teritoriji neke zemlje mogu da zaigraju za njen državni tim samo ako u njoj žive i rade u periodu od pet godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading