Najveći "maler" crveno-belih: Najbolji Zvezdin stranac a Partizanu ne može ništa

Autor:

Sport

11.06.2020

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričmond Boaći (27) je jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, ujedno i najbolji strelac od fudbalera sa inostranim pasošem, ali sada već nije nikakva tajna da mu ne ide u mečevima protiv najvećeg rivala Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći

Strelac ukupno 58 golova za Crvenu zvezdu na bezmalo sto nastupa, ponovo je bio skoro neprimetan u derbiju, pa tako sem udarca sa dvadesetak metara nije uspeo da uđe u šansu u polufinalu Kupa Srbije.

Zbog loše forme tokom čitave sezone, i svega jednog gola u Superligi, mnoge je iznenadila odluka Dejana Stankovića da mu pruži šansu od starta, pa tako ni utakmica s Partizanom nije uspela da "podigne" Ričmonda Boaćija.

Bio je to njegov čak deseti meč protiv Partizana, a neverovatan je podatak da se nijednom nije radovao pobedi.

Čak šest puta bilo je nerešeno kada bi Boaći igrao, dok je čak četiri poraza u tom periodu zabeležila njegova ekipa. Osim jučerašnjeg u polufinala Kupa, Boaći je izgubio i derbi iz sezone 2016/17 (3:1), prošle jeseni (2:0) i finale Kupa od pre dve sezone.

Boaći je postigao i tri gola protiv Partizana, ali ni na jednoj od tih utakmica Zvezda nije slavila, s tim da je dva puta donosio remi svojoj ekipi, sve u prvom mandatu u dresu crveno-belih.

Svaku od ovih utakmica Boaći počinjao od starta, dok je poslednja tri duela izlazio ranije iz igre - zbog povrede ili loše partije, pa se bez dileme može reći da mu ne odgovara igra protiv štopera Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading