Povrede osakatile Čelsi, Konte "sikti" na upravu!

Sport

17.10.2017

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski menadžer Antonio Konte imao je zvezdanu debitantsku sezonu u Čelsiju, ali u drugoj godini javile su se prve trzavice sa upravom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čelsi od starta sezone ima brojnih kadrovskih problema

Kako Čelsi prošle godine nije imao obaveze u evropskim takmičenjima, postojeći igrački kadar bio je dovoljan da odradi obaveze u Premijer ligi na najbolji mogući način, međutim sa igranjem u Ligi šampiona paralelno pojavile su se i glavobolje za stručni štab.

Konte se žalio da nema dovoljno veliki broj kvalitetnih fudbalera u sastavu koji bi mogli da iznesu čitavu sezonu u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Problemi su počeli da isplivavaju na površinu nakon neočekivanog poraza od Kristal Palasa u poslednjem kolu domaćeg šampionata, kada je pored povređenih Morate i Kantea, na listu igrača u autu upisan i Viktor Mozes.

Pred sam kraj prelaznog roka Čelsi nije uspeo da dovede još jednog špica, pa je sada jedina opcija u napadu ostao Bačuaji, koji ne uživa poverenje Antonija Kontea, dok Dijego Košta, prvi strelac ekipe u prethodnim sezonama, nije ostao u ekipi zbog problema sa disciplinom.

Pored napadača Svonsija Fernanda Ljorentea, Čelsi prošlog leta nije uspeo da upeca ni levog beka Aleksa Sandra, Ros Barkli ih je odbio poslednjeg dana prelaznog roka, Dani Drinkvoter zbog povrede lista još nije debitovao, pa Konte razmišlja da protiv Rome u vezu gurne štopere Andreasa Kristensena ili Davida Luiza. Mozesa će skoro izvesno zameniti Davide Zapakosta, mada Konte tvrdi da i Antonio Ridiger može da pokrije tu poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading