Evo kakva je sudbina evropskih šampionata: Nemci uz Beloruse i Farane, ostali u magli

Autor: T.P

Sport

12.05.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vremena je sve manje, evropske lige moraće za dve nedelje da preseku da li će igrati ili prekidati sezonu.

RepublikaFoto: Tanjug
Igrači Bajerna

Belorusi nisu ni konstatovali koronavirus, pa su igrali sve vreme, minulog vikenda lopta se zakotrljala na Farskim Ostrvima, a prva elitna liga čiji se šampionat nastavlja je Bundesliga.

Uprkos tome što se u pojedinim klubovima poput Drezdena i Kelna virus raširio među fudbalerima, Nemci ne nameravaju da odustanu od zacrtanog datuma - igraće se od 16. maja.

Nastavak ostalih liga je u magli. Englezi su optimistično najavili povratak 8. juna, ali se ne zna ni kako, ni kad, ni gde. Postoji opcija da se svi mečevi igraju na nekoliko objekata, pa čak i da traju kraće od 90 minuta. Španska liga trebalo bi da se nastavi 12. juna, ali je i to pod znakom pitanja jer ima zaraženih fudbalera. Isti slučaj je i u susednom Portugalu. Italijani su najbliži tome da otkažu Seriju A pošto se iz dana u dan povećava broj timova čiji su fudbaleri zaraženi koronom. Francuzi, Belgijanci i Holanđani nisu želeli da se igraju životima, pa su prekinuli prvenstva.

KO KAD KREĆE

Belorusija igraju sve vreme

Farska Ostrva počeli 9. maja

Nemačka kreću 16. maja

Engleska 8. jun

Španija 12. jun

Italija nema datuma

Francuska prekinuli prvenstvo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading