KAKVI BUDETE DANAS, BIĆETE DOVEKA!

Sport

09.10.2017

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajmo, ajde, svi u napad! Umesto da utakmica protiv Gruzije večeras (20.45, RTS1) na stadionu "Rajko Mitić" bude revijalnog karaktera, srpski fudbaleri moraće da izginu na terenu u poslednjem kolu kvalifikacija kako bi obezbedili plasman na Mundijal u Rusiji 2018.

RepublikaFoto: Starsport
Poginuće za Srbiju: Kostić, Mitrović i Ljajić

Kakvi Muslinovi "orlovi" budu danas, takvi će biti doveka jer je ovo meč njihovih karijera. Imaju jedinstvenu priliku da pokažu od čega su satkani i da obraduju čitavu naciju, koja još od 2010. godine čeka da se reprezentacija plasira na završni turnir.

ZASLUŽUJEMO MUNDIJAL

Sedam godina "orlovi" nisu igrali na velikom takmičenju, a uteha posle poraza od Austrije (3:2) jeste što je ipak i dalje sve u rukama izabranika selektora Slavoljuba Muslina.

RepublikaFoto: Starsport

- Nadam se iskreno da smo prevazišli strah. Utakmica protiv Gruzije biće dvostruko teža od one u Beču. Nosi popriličnu dozu pritiska jer mora da se pobedi, a protivnik je rasterećen pošto, za razliku od nas, nema šta da izgubi. Moramo da zaboravimo Svetsko prvenstvo, atmosferu, navijače, igrače i koncentrišemo se samo na fudbal - surovo je iskren kapiten Branislav Ivanović, koji je nakon toga zagrmeo:

- Zaslužujemo put na Mundijal, mesto nam je u Rusiji!

SADA ILI NIKADA

Sve osim direktnog plasmana na SP i pobede protiv znatno slabije Gruzije bila bi tragedija za srpski fudbal, a selektor Slavoljub Muslin bez mnogo filozofije otkriva da će njegovi ratnici dokazati da vrede.

- Jači smo, ali to ne znači ništa. Ipak, verujem da ćemo pobediti. Sad je trenutak da pokažemo da li zaslužujemo Svetsko prvenstvo - poručio je Muslin.

U tim se vraća Nikola Maksimović, koji je zbog crvenog kartona odsustvovao, a Filip Kostić je još uvek neizvestan.

- Nadam se da pobeđujemo, ali da li ću igrati, ne znam... Za mnoge od nas, ako ne i za sve, ovo je meč karijere - u emotivnom tonu zaključio je Kostić za Srpski telegraf.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading