RUSI PONOVO NA METI: UEFA optužila Spartak za rasističko ponašanje

Autor:

Sport

04.10.2017

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) optužila je Spartak iz Moskve za rasističko ponašanje zbog navodnog oponašanja majmunskih krika uoči utakmice sa Liverpulom u Ligi šampiona mladih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Spartaka na meču sa Liverpulom

U saopštenju UEFA se navodi da se incident dogodio u Moskvi 26. septembra, nekoliko sati pre početka utakmice Spartaka i Liverpula u Ligi šampiona mladih. Navijači Spartaka su majmunskim kricima vređali mladog fudbalera Liverpula Bobija Adekanje, koji je poreklom iz Nigerije.

To je treći put ove sezone da je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Spartaka.

Ruski šampion je novčano kažnjen i neće mu biti dodeljen odredjeni broj ulaznica za utakmicu u Sevilji 1. novembra u Ligi šampiona zbog nedoličnog ponašanja navijača koji su tokom utakmice u Mariboru sa tribine bacili baklju koja je sletela na teren pored glavnog sudije.

Navijači Spartaka su 26. septembra tokom utakmice sa Liverpulom istakli transparent sa natpisom: "UEFA mafija", a onda je usledia nova optužba na račun moskovskog kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading