Bufon ima pet ponuda za kraj sezone, koju će odabrati?

Sport

16.09.2017

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvar mreže Juventusa i italijanske reprezentacije Đanluiđi Bufon (39) ima nekoliko opcija za narednu sezonu, a sjajni čuvar mreže i dalje nije doneo konačnu odluku da li će mu ovo biti poslednja sezona aktivnog branjenja, ili ne.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bufon brani u sjajnoj formi u 39. godini

Prva opcija koja je na stolu jeste produžetak saradnje na još godinu dana sa "bjanko-nerima" i stajanje među stativama Juventusovog gola sve do 41. godine života, što bi bio uspeh skoro za Riplija. Međutim, Bufon je istakao da za sada o ostanku razmišlja samo ukoliko Juve podigne trofej Lige šampiona za ovu sezonu, što je, mora se priznati, na izuzetno dugačkom štapu.

Druga mogućnost, u slučaju prestanka igračke karijere, jeste da popularni Điđi odmah preuzme jednu od funkcija u klubu pored Anjelija i Pavela Nedveda, što se uopšte ne čini nerealnim za sada.

Treća i četvrta opcija za sada se čine manje realnim, a odnose se na poslove u FIFA, ili italijanskom savezu. Posao u savezu čini se da je moguć samo u domenu teorije, pošto je poznato da Juventus i Fudbalski savez Italije imaju vrlo loše odnose nakon afere "Kalčopoli" i izbacivanja "Stare dame" u Seriju B i oduzimanja nekih titula.

Peta mogućnost je odlazak u američku fudbalsku ligu (MLS), tačnije u Njujork kod zemljaka Andree Pirla, što bi bio pravi marketinški i medijski bum u Velikoj jabuci, pogotovo ako se zna da tamo živi i radi značajan broj Italijana.

Odluku će Điđi doneti na kraju godine, kako pišu italijanski mediji, najviše šansi ima da ostane u Juventusu kao funkcioner, no, videćemo, možda ipak ostane na terenu...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading