DEČAK ILI ČOVEK: Verujete li da ima 12 godina?!

Autor:

Sport

12.09.2017

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačko čudo od deteta, 12-godišnji Jousoufa Moukoko jedan je od najvećih talenata na svetu, kada je fudbal u pitanju. Iako postiže golove kao na traci, na naslovne strane je došao zbog činjenice da ni fizički, ni igrački ne deluje kao dvanaestogodišnjak.

RepublikaFoto: Twitter.com/Unibet Sverige
Talenat nije sporan, ali godine jesu: Jousoufa Moukoko

Prošle sezone je dao 33 gola za ekipu Borusije iz Dortmunda do 15 godina, da bi za dve godine starije, 13 puta tresao mrežu protivnika na svega pet utakmica.

Dobrim igrama, Moukoko je dobio poziv reprezentacije Nemačke za igrače do 16 godina protiv Austrije, a na terenu se našao poslednjih 15 minuta (3:1).

Kako to već ume da bude problem igračima sa afričkog kontinenta, krštenica je pod znakom pitanja. Mouoko je rođen u Kamerunu 20. novembra 2004, a zbog ogromnog pritiska javnosti, Borusija je rešila da dodatno testira igrača kako bi potvrdili njegove godine.

Po ovome, je buduća zvezda Barselone Ćavi Simon godinu dana stariji od igrača Borusije iako se fizički to nikada ne bi reklo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading