U ČAST SRBIJI: Ambasada SAD snimila impresivan reklamni spot

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

19.07.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada SAD u Beogradu nedavno je objavila reklamni spot pod nazivom "Vi ste svet" i to Srbiji u čast povodom obeležavanja 100. godišnjice od kada se srpska zastava prvi put zavijorila na Beloj kući.

RepublikaFoto: pixabay.com

 Ako se desi da je neko od vas svetu podario struju, da bez vas ne bi postojao telefon, da je neko od vas otkrio najveće tajne planete... Ako se sve to desi, mogli bismo da kažemo da je vaša zemlja - zemlja velikih ljudi i velikih snova. Neki snovi počnu u Srbiji i menjaju živote oko vas, neki snovi promene Srbiju, neki snovi iz Srbije promenili su čitav svet i zbog svega toga - vi ste svet - ovim rečima SAD su ocenile doprinos Srba razvoju čovečanstva.

Ove reči, inače su deo teksta iz spota promotivne kampanje kojom Ambasada SAD u Beogradu naglašava i promoviše važan događaj iz istorije američko-srpskih odnosa: srpska zastava se pre sto godina zavijorila na Beloj kući. Prvi put u istoriji na rezidenciji američkog predsednika bila je istaknuta jedna strana zastava.

- SAD i Srbija zajedno - u Beogradu i u Vašingtonu - obeležavaju sto godina od 28. jula 1918, kada se nad Belom kućom vijorila zastava Srbije - kažu u američkoj ambasadi.

- Predsednik Vudro Vilson je bio prijatelj sa Mihajlom Pupinom, i želeo je da iskaže poštovanje prema srpskom narodu i njegovoj posvećenosti vrednostima koje obe zemlje dele.

U čitavoj istoriji SAD, zastava neke druge države se vijorila nad Belom kućom samo još jednom - 14. jula 1920. podignuta je zastava Francuske.

- To je ono što čini ovaj događaj značajnim i za Amerikance i za Srbe.

- Zbog toga smo želeli da ga na poseban način obeležimo. Kampanjom "Vi ste svet" odajemo počast i Srbima koji su dali značajan doprinos čovečanstvu, doprinos koji se poštuje i pozdravlja u SAD i širom sveta, doprinos koji nas je sve obogatio. Tesli, Pupinu, Milankoviću, Divcu, Đokoviću, Andriću...

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading