ČERČIL IMAO DOKAZE DA SU VANZEMALJCI MEĐU NAMA!

Autor: Republika

Razonoda

14.07.2018

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vinston Čerčil je naredio specijalnom timu da istraži čudan porast viđenja letećih tanjira ali su rezultati istraživanja zataškani, tvrde teoretičari zavere.

Foto: wikipedia/vinston čerčil
Vinston Čerčil

Deklasifikovani dokumenti su otkrili da je ratni lider osnovao specijalni Vajthol tim, poznat kao Radna grupa za leteće tanjire, kako bi pregledali čudno povećanje NLO viđenja.

U zvaničnom izveštaju se navodi da su brojna viđenja imala zemaljska objašnjenja, uključujući uzrok čudnih objekata nad američkim gradom Vašingtonom, koje je primetilo nekoliko vojnih radara.

Ali teoretičari zavere tvrde da je ovaj izveštaj uključivao zataškavanje viđenja u Velikoj Britaniji od strane osoblja RAF-a, piše Pravda.rs.

Ovu teoriju je podstaklo navodno priznanje Čerčilovog ličnog telohranitelja na samrti, koji je govorio o ovim bizarnim događajima koji su uključivali dva pilota RAF-a koji su prijavili susrete sa misterioznom letelicom, poznatom kao “foo fighters“  dok se Drugi svetski rat približavao kraju.

“Foo fighters“ je bio termin koji su koristili saveznički piloti u Drugom svetskom ratu kako bi opisali NLO-e i misteriozne vazdušne fenomene kao što su vatrene lopte koje su pratile borbene avione tokom bitaka na nebu nad Evropom i Pacifikom.

Vojni šefovi su pretpostavili da su “foo fighters“ bili stvarna viđenja tajnog nemačkog oružja, ali se navodi da se to nastavilo i nakon završetka rata, pa čak i u modernim vremenima, što je dovelo do toga da mnogi ospore tu teoriju.

Pa, šta je onda izazvalo Čerčilovo učestvovanje?

U julu 1952. godine, borbeni avioni američkog vazduhoplovstva su morali da se kodiraju dva uzastopna vikenda nakon što je radar otkrio nekoliko neidentifikovanih objekata koji su leteli u zabranjenoj zoni nad Belom kućom – izazivajući paniku javnosti.

Iako je to bilo u SAD, Čerčil je želeo da sazna više o tome i o svim implikacijama za Veliku Britaniju.

28.jula 1952. godine, Čerčil je svom državnom sekretaru za vazdušne poslove, Lordu Červelu, poslao memorandum, u kom je zahtevo istragu o onome što se desilo u SAD, i šire izdanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U belešci, sada nazvanoj “Čerčirov memorandum,“ tadašnji premijer je napisao: “Šta znače sve ove stvari o letećim tanjirima?“

“Šta to može značiti? Šta je istina?“

“Dozvolite mi da sastavim izveštaj.“

Lord Červel je pokrenuo Radnu grupu za leteće tanjire kako bi pronašao odgovore.

Ova tajna grupa je zapravo bila uspostavljena dve godine ranije kako bi pregledala rastuća viđenja NLO-a.

Nisu uspeli u potpunosti da isključe “avion vaznemaljskog porekla, razvijen od strane bića nepoznatih nama, do granica koje su naprednije od svega na šta smo pomislili.“

Međutim, objašnjeno je da je verovatnije da su viđenja bila uobičajena za avione, balone, ptice ili druge prirodne pojave, optičke iluzije, namerne prevare – ili “psihološke zablude.“

Ali godinama kasnije, 1999. debata o Čerčilovom učešću u NLO fenomenima se ponovo pojavilo.

Unuk penzionisanog oficira RAF-a je pisao Ministarstvu odbrane, ispitujući o incidentu u kom je Čerčil navodno zabranio izveštavanje o NLO susretima na istočnoj obali Engleske.

Oficir RAF-a – za kog je rečeno da je Čerčilov lični telohranitelj na samrti je priznao da se izviđački avion RAF-a vraćao iz misije nad okupiranom Evropom, kada je na njega bacio senku “metalni NLO“ iz Kambrije.

Tvrdilo se da je posada slikala taj objekat – za koji je rečeno da je “bešumno lebdeo“ pored aviona.

U to vreme, kada je ovaj misteriozni susret privukao Čerčilovu pažnju, on je naredio da detalji o tome ostanu klasifikovani najmanje 50 godina – i da se mogu objaviti samo nakon pregleda budućeg premijera.

Čerčil je bio prestravljen time da bi vesti o vanzemaljcima mogle uništiti veru u Boga i izazvati nemire i masovnu paniku.

Navodno je tada naredio: “Ovo bi trebalo odmah klasifikovati, jer bi to izazvalo masovnu paniku među opštom populacijom i uništilo verovanje u crkvu.“

Teoretičari zavere tvrde da je establišment od tada morao sakriti ili uništiti sve zapise o ovom incidentu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ne postoji evidencija o ovom događaju, ili Čerčilovim naredbama, a Ministarstvo odbrane kaže da su svi NLO fajlovi od pre 1967. godine uništeni.

Džejson Čapman, koji je napisao nekoliko knjiga o Čerčilovom memorandumu, kaže: “Ministarstvo odbrane je u prošlosti pokazalo da je sposobno da zataška veliki broj incidenata.“

“Verujem da je moguće da je bivši visoki vojni zvaničnik imao saznanja o NLO-ima.“

46-godišnak, koji radi za BAE Systems britanske odbrane, rekao je: “Neko, negde zna nešto.“

“To definitivno nisu naši svetski lideri – takva informacija je iznad nivoa premijera.“

“Možda u pozadini Kuće lodrova postoji penzionisani general, relikvija koja je ostala od Hladnog rata, koji ima informacije koje bi mogle dokazati da postoji zataškavanje.“

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading