Bugari osudili KRAVU NA SMRT jer je ušla u Srbiju, a onda se DIGLA EVROPA!

Autor:

Razonoda

12.06.2018

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigla je odluka koju je čekao svet: krava Penka će živeti! Na smrt, odnosno eutanaziju, Penku je osudila Bugarska agencija za bezbednost hrane, jer je krava odlutala preko granice u Srbiju, a sada je stigla odluka da je krava "pomilovana".

RepublikaFoto: youtube.com/The Telegraph
Penka je uspela da se spase 

Priča o Penki došla je do Evropske komisije

Dok je čekala odluku o smrtnoj presudi, smeštena je u zatvor, zapravo karantin, u kom je i njenom vlasniku zabranjeno da joj prilazi.

- Sad je tužna, plače Penka. Nisu suze uobičajene kod krava. Plače, prosto je tužna jer je zarobljena ovde, nije videla slobodu, a ona je navikla, to je životinja, navikla na slobodu - kaže vlasnik Ivan Kirilov Haralampijev.

 

 

Kada bi krave imale nacionalnost, Penka bi bila Bugarka – državljanka EU koja je bez dokumenata uspela da prođe dve granične kontrole. Zbunjeni carinici kod Bosilegrada nisu ni probali da je zaustave, pa se tako našla u Srbiji. Problem je, međutim, nastao kada se posle dve nedelje iz treće zemlje – Srbije, Penka vraćala kući, gde je sačekala odluka o eutanaziji.

- Nisam mogao da verujem, ali na našoj granici sam im rekao dok su me hapsili da to neću da dam, da ću da im pokažem, jer ako sam Bugarin, nisam glupak. Razumete li? Pravi sam muškarac koji hoće da zaštiti dostojanstvo jedne životinje. Da li je životinja ili moje potomstvo, speman sam da ih štitim - rekao je vlasnik.

 

 

Odluka Agencije za bezbednost hrane ipak nije sprovedena. S obe strane granice svedoče da je Penka izuzetak jedino po tome što se uputila na zvanični granični prelaz, a inače i divlje i domaće životinje šumom redovno prelaze granicu, daleko od očiju administracije.

Penkine suze dirnule su, izgleda, i evropske zvaničnike. Konačnu odluku o "pomilovanju" nakon što su analize krvi pokazale da je krava zdrava, potvrdilo je Ministarstvo poljoprivrede Bugarske, a ovako je komentarisana u Evropskoj komisiji.

- Krava Penka će živeti, pa očekujem neku reakciju na ovu radosnu vest. Ako komesar može to da mi potvrdi bio bih zahvalan, kao i Pol Makartni, siguran sam - rečeno je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading