Najnovija otkrića naučnika: OVO JE POBILO VANZEMALJCE, ljude čeka ISTA SUDBINA!

Autor: Republika

Razonoda

12.06.2018

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najnovijim okrićima astrofizičara iz Njujorka jedna od mogućnosti je da su vanzemaljci nestali zbog klimatskih promena, a da je i čovečanstvo osuđeno na sličnu sudbinu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Adam Frenk, profesor fizike i astronomije na Univerzitetu u Ročesteru u Njujorku sa saradnicima je simulirao četiri scenarija za kraj civilizacije.

Tri scenarija rezultirala su apokalipsom, odnosno masovnim gubitkom stanovništva.

Četvrti scenario - put koji je uključivao pretvaranje čitavog društva u održive izvore energije - funkcionisao je samo kada su civilizacije prepoznale štetu koju su izazvale na planeti i odmah delovale.

"Poslednji scenario je najstrašniji", rekao je Frenk. "Čak i ako ste uradili pravu stvar, ukoliko ste predugo čekali, i dalje biste mogli da pobijete čitavo stanovništvo."

- Zakon fizike nalaže da izgradnja svake mlade, energetski intenzivne civilizacije, mora da ima povratne informacije o svojoj planeti - uveren je astrofizičar.

- Videti klimatske promene u simuliranom svemirskom kontekstu, naučnicima prosto daje bolji uvid u ono što se sada događa i kako se s time nositi, zato smo i krenuli u realizaciju ovakvih simulacija - pojašnjava dalje Frenk.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pop

12.06.2018 16:05

Све се своди на теоријама. За Ускршња острва предпоставља се. Нико није одкрио костуре људи животиња па ни дрвета само су истраживали кипове и како су клесани, нема студија где су костури људски и животињски и огњишта ако је било народа. Дали су острва била само култна окупљања или су била настањена то нисам чуо. Ако као цивилизација нестанемо, ипак ће проћи време дуууго док се природа на планети не опорави, а можда ће једног дана поново да се проналазимо и тумачимо прошлост.