Obustavljena prodaja viskija iz NEVEROVATNOG RAZLOGA!

Autor:

Razonoda

18.05.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski proizvođač pića Suntori obustaviće prodaju svojih najboljih viskija, "Hibikija" starog 17 godina, i 12 godina starog "Hakušua", jer nema dovoljne proizvodne kapacitete da zadovolji potražnju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Poslednje ture tih viskija će biti prodate u junu i septembru, a kompanija ne zna kada će moći da nastavi sa prodajom, rekla je portparolka Suntorija.

Druge kategorije "Hibikija" i "Hakušua" nisu pogođene nestašicom.

Viski "Hibiki" star 17 godina dobio je omaž u filmu "Izgubljeni u prevodu" (Lost in Translation) iz 2003, snimanom u Tokiju. Glumac Bil Marej ga je promovisao sloganom "Da bi se opustili, koristite Suntori".

Komercijalna proizvodnja viskija u Japanu počela je dvadesetih godina 20. veka, otvaranjem destilerije Jamazaki blizu Kjota, zahvaljujući znanju koje je iz Škotske doneo jedan student.

Međutim, viski s oznakom "proizvedeno u Japanu" je tek poslednjih godina zadobio međunarodno priznanje, uzimajući nagrade obično rezervisane za škotske ili irske rivale.

Pored uspeha u inostranstvu, 2008. je zabeležio i iznenadni skok u samom Japanu, gde su ga potrošači "otkrili" zahvaljujući popularnom koktelu "hajbol".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading