SUD ODLUČIO: Pekara diskriminisala gej kupca jer je odbila da napravi kolač!

Autor: Tanjug

Razonoda

02.05.2018

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pekara Ašers bejking co.(Ashers Baking Co.) u Severnoj Irskoj odbila je 2014. godine da izradi ledeni kolač sa likovima iz serije "Ulica Sezam" Bert i Ernijem i sloganom "Podržite gej brakove".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vlasnici su kazali da su srećni da prave proizvode za svakoga, ali ne mogu da stave poruku na svoj proizvod jer je to u sukobu sa njihovim hrišćanskim uverenjima.
 
Nakon što je kupac podneo tužbu, koju je podržala irska komisija za ravnopravnost, niži sudovi su presudili da je odbijanje pekare diskriminatorski čin.
 
Sudije Vrhovnog suda sa sedištem u Londonu saslušale su žalbu pekara na posebnom slušanju u Belfastu, koje će se nastaviti u sredu.
 
Advokat pekara, izjavio je da porodica ne bi trebalo da bude primorana da pravi proizvod "na koji imaju pravi prigovor u savesti".
 
- Primedba da hrišćani mogu da praktikuju svoju veru nedeljom, ali da zaborave na to kada počinju radnu nedelju u ponedeljak nije stvarna sloboda veroispovesti i nije sloboda savesti - rekao je advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading