(VIDEO) SLEDIĆE VAM SE KRV U ŽILAMA: Ruska radio-stanica godinama emituje JEZIVI ZVUK koji niko ne može da objasni!

Autor:

Razonoda

24.04.2018

04:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radiostanica Buzzer emituje jedan isti signal i poruku više od 45 godina, tačnije od 1970. godine. Poruka UVB 76 izgovorena je na karakterističnom ruskom akcentu, a posle nje sledi serija kodova sastavljena od reči i brojeva. Šta oni znače - niko ne zna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jezivi zvuk koji prodire kroz strah

Nakon što poruka bude izgovorena, karakteristično zujanje radiofrekvencije vraća se i traje nekoliko meseci, pišu britanski mediji.

Mnogi pretpostavljaju da je reč o tajnoj poruci ruske vojske, ali bez obzira na to, Buzzer je podstakao nastanak brojnih teorija zavere.

Zvuk se emitira na frekvenciji od 4625 kHz.

Sajt "Numbers station" tvrdi da ovaj radio signal predstavlja projekat ruske vojske, zapravo šifrovani vid komunikacije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Rajan Šaum, čovek koji vodi pomenuti sajt, postao je fasciniran misterioznom radio stanicom. Ipak, kaže da nije pokušao da razbije šifru.

- Ovaj tajni kod ne može da razbije niko sem osoba kome je namenjen - rekao jemladi student informatike. Jedino što je poznato je da sve poruke dolaze u istom formatu, ali njihovo dešifrovanje predstavlja nemoguću misiju.

Ruski student Egor Esvejev (20), istraživao je prethodnu lokaciju sa koje je navodno dolazio signal "Zujalice".

On navodi da su u Povarovu pronašli gomilu vojne dokumentacije, te da smatra da je misteriozna stanica korišćena za neku vrstu interne komunikacije ruskih špijuna i vojske. Ipak, i ova, kao i sve druge teorije, baziraju se na pukom nagađanju. On navodi da su u Povarovu pronašli gomilu vojne dokumentacije, te da smatra da je misteriozna stanica korišćena za neku vrstu interne komunikacije ruskih špijuna i vojske.

Ipak, i ova, kao i sve druge teorije, baziraju se na pukom nagađanju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading