PAZITE SE OVOGA! Muškarac posle orgazma ostao bez vida!

Autor: Republika

Razonoda

29.03.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrlo jak orgazam koji je usledio posle živahnog seksa, rezultirao je hitnim odlaskom u bolnicu 29-godišnjeg muškarca iz Velike Britanije. Naime, on je izgubio vid na jedno oko.

RepublikaFoto: pixabay.com
Muškarac oslepeo na jedno oko zbog seksa/Foto: Ilustracija

Lekari su zaključili da je došlo do tzv. Valsalva manevra, tj. određene kombinacije napetosti u abdominalnim mišićima i zadržavanja daha - tada se stvara pritisak na zatvoreni dušnik zbog čega raste i pritisak u plućima.

Taj pritisak rezultirao je pucanjem kapilara u očima. Svoje iskustvo lekari su objavili na portalu "British Medical Journal" i tamo su priznali da je dijagnoza u početku bila malo nejasna pa su rekli muškarcu da dođe za tri dana na posmatranje. Tada su pacijentu postavili direktna pitanja o seksualnoj aktivnosti.

- Priznao je kako je veče pre pojave simptoma imao intenzivan seksualni odnos. To je dovelo do pojave postkoitalne Valsalva retinopatije. Reč je o stanju koje, a prognoze su optimistične - stoji u njihovoj objavi.

Hematolozi su dodali da Valsalva manevar može dovesti i do gubitka pamćenja jer se privremeno može prekinuti dotok krvi u središnji deo mozga. Šanse da se ovakvo stanje javi su 1:10 000, prenosi "Daily Mail".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading