ZA NEVERICU: Termiti ubila slona!

Autor: dailymail.co.uk

Razonoda

13.01.2018

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladunče slona uginulo je u rezervatu prirode u Kambodži nakon što se zaglavilo u gnezdo termita, gde je izujedano do smrti.

Mlada životinja upala je u rupu na istoku Kambodže, a kako je rekao lokalni šef za zaštitu prirode, nijedan od radnika parka nije na vreme primetio šta se dogodilo.

Direktor rezervata Dem Bunteun, rekao je da su prvo pomislili da se radi o zamki koju su postavili lovci. Ali nakon što su istrage, shvatili su da se radi o leglu termita koje se urušilo, i zarobile zadnje noge slončeta. Iz rupe duboke široke skoro jedan metar, i pola metra duboke, slonče nikako nije moglo da se izvuče. Njegovo telo odneto je frižiderima do Ministarstva ekologije Kambodže, piše "Dejli mejl".

Mladunče koje je jedno od samo stotinak Azijskih slonova u rezervatu, prvi su primetili lokalni meštani. Kako se procenjuje, u Kambodži danas živi oko 500 slonova, dok ih u celoj Aziji, u divljini, ima oko 50.000.

- Zaista žalimo što nismo mogli da ga spasimo, ali se sve odigralo duboko u šumi i nismo na vreme saznali - rekao je Tan Seta.

Azijski slonovi nalaze se na listi ugroženih životinja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading