SVE POPULARNIJI, ALI SMRTONOSAN: Ovaj ukusan kolač mnoge je koštao života!
Poznati japanski kolačići moči napravljeni od riže, koji se u Japanu jedu tokom novogodišnjih praznika, mnoge su koštali života.
Nedavno je u toj zemlji dvoje ljudi umrlo, a nekoliko njih je u kritičnom stanju zbog gušenja ovim kolačem, koji dolazi u mnogo ukusa.
To su zapravo mala, okrugla peciva izrađena od mekane i gumene riže, koja se najpre zagrevaju na pari, a potom udaraju i gnječe. Rezultat ovakvog postupka je lepljiva masa koja se formira u kuglice i peče ili kuva. Dolazi u više varijanti. Japanske porodice za Novu godinu jedu moči, koji se kuva u supi od povrća.
Zato što je vrlo ljepljiv, moči kolačić morate dobro sažvakati pre nego što ga progutate. Ljudi kojima je teško da žvaću, poput starijih baka i deka bez zuba ili male dece, teško će ga pojesti. Ukoliko se pošteno ne sažvaće, a proguta se, može se zaglaviti u grlu i dovesti do gušenja zbog svog lepljivog materijala.
Jedini siguran način jedenja ovog deserta je uporno i dugo žvakanje ili sečenje na manje komadiće. Japanske vlasti svake godine upozoravaju građane da paze kako jedu moči, ali i pored toga svake godine bude žrtava, otkrio je BBC.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)