(VIDEO) KOJI ŠOU: Hrvate zbunjuje semafor koji vodi u OGRADU!

Autor: Republika

Razonoda

22.11.2017

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Semafor na budućem ulazu u riječku luku, koji je zaintrigirao Riječane još 2011. godine ovih dana ponovo je proradio iako je put na kojem se nalazi i dan danas zatvoren.

Foto: facebook.com/24 sata

Nadležni iz Rijeka saobraćaja rekli su 2011. godine da se radi o testiranju opreme pod garancijom. 

- Taj prilaz u riječku luku trenutno je zatvoren dok lučka uprava ne odluči da ga otvori. Prilaz se nalazi s leve strane raskrsnice nedavno otvorene deonice D404 koja vodi iz grada do riječke zaobilaznice. Deonica D404 inače je u nadležnosti Hrvatskih puteva, ali mi održavamo semaforsku signalizaciju. Semafori na deonici spadaju u novu opremu koja je pod garancijom. Budući da je i upitni semafor novi, već neko vreme radi kako bi se proverila njegova ispravnost. Odluči li Lučka uprava u idućih mesec ili dva dana otvoriti ovaj prilaz semafori će formalno biti pušteni u funkciju. U suprotnom ćemo ih u određeno vreme isključiti - poručili su 2011. iz Rijeka prometa. 

Šest godina kasnije, hrvatski mediji pišu da se konačno planira otvaranje ovog puta.

- Prilaz sa parkirališta na glavni put planira se u prvom tromesečju iduće godine stoga smo u ponovnoj fazi testiranja navedenih semafora kako bi proverili njihovu ispravnost te ih planiramo staviti i u formalnu funkciju - kazao je rukovodilac riječke Službe prometa Danijel Frka.

Međutim, građani su i dalje zbunjeni i teško se snalaze sa ovim semaforom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading