NEOČEKIVANI POZIV IZ DUBINE: Posada nestale podmornice je živa?!

Autor: N1

Razonoda

19.11.2017

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinska podmornica ARA San Juan s 44 člana posade nestala je u petak 430 kilometara od obale, dok je plovila iz luke Ushuaia prema bazi u Mar del Plati. Nakon toga, Argentinsko ministarstvo obrane objavilo je da je sedam neuspelih satelitskih poziva za koje veruje da su došli iz nestale podmornice zabeleženo u subotu, što bi mogao da bude znak da posada podmornice pokušava da uspostavi kontakt.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Posada je možda u životu

Mornarica smatra da pozivi "ukazuju na to da posada pokušava uspostaviti kontakt" i dodaje da će pokušati da otkrije izvornu lokaciju poziva.

Pozivi za koje se smatra da potiču s podmornice ARA San Juan trajali su između 4 i 36 sekundi rano ujutro i kasno poslepodne u subotu, saopštilo je ministarstvo.

Argentinske vlasti rekle su da zasad nije potvrđeno da pozivi dolaze s podmornice, ali da je to trenutna hipoteza.

Predsednik Argentine Mauricio Makri rekao je na Tviteru da će Argentina koristiti sve domaće i međunarodne resurse neophodne za pronalazak podmornice.

Za njom trenutno traga deset argentinskih ratnih brodova, britanski brod i dva američka zrakoplova. Pomoć su ponudili i Brazil, Čile, Urugvaj i Južnoafrička Republika.

Potragu za podmornicom otežavaju jaki vetar i visoki valovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading