SMRT OVOG ČOVEKA JE NAJVEĆA MISTERIJA IKADA!

Autor: Republika

Razonoda

16.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najvećih svetskih misterija desila se u Australiji 1948. godine kada je na plaži u Adelaidu pronađeno telo neidentifikovanog muškarca bez tragova povreda ili uzimanja otrova.

RepublikaFoto: wikimedia/ Australian police
Neidentifikovan mrtav čovek

Uzrok smrti nije bio poznat, a u džepu mu je pronađena ceduljica na kojoj je pisalo "tamam šud" što u prevodu znači - okončano!

Noć pre nego što je pronađen mrtav, grupa prolaznika je videla muškarca koji sedi na ivici plaže. Ujutru su na istom mestu zatekli mrtvo telo.

Čovek je pronađen bez dokumenata u džepu, a njegova smrtnikada nije razrešena. Ceduljica koja je pronađena kod njega je samo unela još veću zabunu kod ljudi koji su istraživali ovaj slučaj.

Na papiru je pisalo "tamam šud", što se tumači kao završeno to jest okončano. 

Ova fraza se nalazi na poslednjoj strani zbirke pesama "Rubaije" Omaha Hajama. Kasnije je pronađen i primerak najnovije zbirke sa ispisanim zamršenim kodom, a veruje se da ga je ostavio isti čovek koji je pronađen na plaži.

Mnogi veruju da je u pitanju neka samoubilačka poruka, ali poruku niko nikada nije dešifrovao i slučaj je do dana današnjeg nerešen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading