Neobičan fosilni otisak stopala u Grčkoj okrenuće evoluciju napočke

Autor: sputnniknews.com, Republika

Razonoda

04.09.2017

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fosilizovani tragovi stopala stari 5,7 miliona godina koji su pronađeni na Kritu mogli bi da uzdrmaju široko prihvaćene teorije o ranoj ljudskoj evoluciji, piše "Dejli mejl".

RepublikaFoto: pixabay.com
pronađeni otisci stari su milionima godina

Tragovi imaju oblik ljudskog stopala, sa jasno izraženim palcem i udubljenjem na tabanu kakvo se ne može naći kod majmuna.

Datiranje je pokazalo da je otisak nastao u ono vreme kada se mislilo da su prvobitni ljudi još naseljavali samo Afriku i imali majmunolika stopala, prenosi B92.

Sve studije u poslednjih nekoliko decenija ukazivale su na to da su svi ljudski preci, čiji su pronađeni fozilizovani tragovi bili stariji od 1,8 miliona godina, živeli i evoluirali u Africi.

Istraživači navode da sada postoje šanse da su rani hominidi, pre nego što se Krit odvojio od glavnog grčkog kopna i pre nego što je Sahara uopšte postojala, možda naseljavali ne samo Afriku, već i jugoistočnu Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading