Da vam krene voda na usta...

Autor: Republika

Razonoda

26.08.2017

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juneći, pileći, vegetarijanski, sa sirom, sa sosovima, sa pikantnim krastavčićima i lukom - kombinacija je bezbroj. Hamburger je klasika brze hrane, koja je poslednjih godina uzdignuta na novi, viši nivo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zastupljen je svugde širom sveta, pa ga možete naći kako u uličnim kioscima tako i u "fensi" restoranima. A od kako postoji Instagram, mnogi ljubitelji vole da postavljaju slike najrazličitijih i najekstravagantnijih mogućih burgera na tu mrežu, piše Independent. 

1. Najskuplji - Fleur, Las Vegas 

Ovaj burger se naširoko smatra najskupljim parčetom mlevenog mesa u zemički na svetu. Košta 5.000 dolara i sastoji se od najbolje kobe govedine, guščije džigerice (foie gras) i mnogo tartufa. U cenu je uključena i boca retkog petrus vina, a gosti, posle jela, mogu da zadrže čaše.

 

2. Najukusniji - Patty and Bun, London 

Londonski lanac brze hrane prepoznatljiv je po sočnim junećim pljeskavicama i brioš zemičkama. Favorit mnogih gostiju je "Smoki Robinson", u koji, pored govedine, od priloga idu: sir, paradajz, zelena salata, luk, slanina, kečap i dimljeni sos.

 

3. Najkotroverzniji - In-N-Out burger, Kalifornija 

Različit je u svakom pogledu. Najpopularniji je u Los Anđelesu, a njegova glavna "fora" je u potpuno svežim sastojcima i želji da bude što "proteinskiji". Zato se kod nekih burgera umesto zemičke koriste listovi zelene salate.

 

4. Najviše "fensi" - Five Guys, širom sveta 

Izglasan za najpopularniji lanac brze hrane u Britaniji, takođe, koristi sveže i kvalitetne sastojke, ali se razlikuje po tome što kupac može da u svoj burger da stavi priloga i preliva koliko god hoće.

 

 

5. Najomiljeniji međi burger "gikovima" - Au Cheval, Čikago 

The Burger Guide je ovaj burger proglasio najboljim na svetu. Au Cheval nudi obične i duple čizburgera, uz mogućnost dodavanja jaja i slanine. 

- Ovi burgeri se odlikuju mekoćom i sočnošću junetine koji, u kombinaciji sa topljenim sirom, jajima, slaninom i ostalim dodacima čine bogato, haotično i potpuno drugačije iskustvo - navodi se u recenziji.

 

Our first night at @chefsclubny serving our signature burger

A post shared by Au Cheval (@auchevalchicago) on Oct 9, 2016 at 2:52pm PDT

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading