KAKAV SPEKTAKULARAN PRIZOR! Da li biste vi prošetali među snežnim zidovima visokim i do 20 metara?

Autor: b92.net

Razonoda

16.12.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog vlage koju donose vetrovi sa Japanskog mora severni deo Japana je jedno od snegom najbogatijih područja sveta. Jedan od tri planinska lanca u Japanskim Alpima Hida beleži i do 38 metara snega godišnje.

RepublikaFoto: youtube.com/Wonder World
Tatejama u Japanu

Planina Tatejama na severu Japana svake godine privlači na hiljade znatiželjnika koji dolaze da vide kako izgledaju planinski lanci prekriveni desetinama metara snega i provozaju se snežnim kanjonima.

Tamošnji stanovnici osmislili su nov način kako da se bore protiv snega, pa su mnogi na svoje kuće ugradili posebno dizajnirane krovove, neki imaju opremu za grejanje koja topi sneg s krova, a drugi su izgradili tako jake krovove koji mogu da izdrže sneg debljine dva metra.

Alpska ruta Tatejama Kurove koja je poznata i kao Krov Japana ljubiteljima snega jedna je od najslikovitnijih. Dugačka je 90 kilometara i najpopularnija je zimi kada beli kanjon Velike snežne doline predstavlja spektakularni prizor kad napada i do 20 metara snega. 


Kad napada toliko da se ni putevi ne vide, Japanci kreću na čišćenje buldožerima opremljenim GPS-om i cevima koje duvaju sneg i izbacuju ga na 15 metara visine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading