PRIZNANJE: Nagrada za balerinu Galu Jovanović

Autor:

Lifestyle

15.10.2018

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Solistkinji Baleta Državne opere iz Beča će priznanje biti uručeno u četvrtak 1. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici.

RepublikaFoto: Promo
Gala Jovanović

Priznanje "Vip poziv" već osam godina zajednički dodeljuju kompanija Vip mobile i Beogradski festival igre. Odmah nakon uručenja nagrade planirana je projekcija drugog čina baleta „Žizela" u produkciji bečke Državne opere. U ovom romantičnom baletu, tokom prethodne i tekuće sezone, Jovanovićeva igra ulogu Mirte. Projekcija počinje u 17.00 , a ulaz je slobodan.

Gala Jovanović je završila Baletsku školu u Beogradu u klasi Milice Bezmarević, 2006. godine. Usavršavala se u Baletskoj školi Opere u Beču, 2007. godine. Odmah naredne sezone, primljena je u ansambl Baleta Opere u Beču. U solistkinju je promovisana 2015. godine. Igra solističke uloge u predstavama "Don Kihot", "Krcko Oraščić" i "Labudovo jezero" u koreografiji Rudolfa Nurejeva, "Romeo i Julija" Džona Kranka, ali i u produkcijama koje potpisuju Jorma Elo, Tjeri Malanden, Kristofer Vildon, Moris Bežar, Helen Piket, i drugi. Na početku sezone 2017/2018, ponela je ulogu Mirte u baletu "Žizela".  Jovanovićeva je bila zaštitno lice 15. Beogradskog festivala igre, i na taj način je privukla veliku pažnju stare i nove festivalske publike, ali i brojne publike iz inostranstva.

RepublikaFoto: Promo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading