ELIKSIR MLADOSTI: KUPANJE U ČOKOLADI ODLAŽE STARENJE

Autor:

Lifestyle

12.08.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučno je dokazano da čokolada povoljno deluje na kožu pa je sve češće nalazimo kao jedan od sastojaka u pilinzima, kremama i balzamima za telo. Nakon upotrebe ovakve kozmetike, koža je pročišćena od nečistoća, mekša i sjajnija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci kažu da je kupanje u čokoladi pravi eliksir za kožu, a delotvorna je i kozmetika sa čokoladom koju danas proizvodi veliki broj kompanija. Ona se u kozmetici najviše koristi zbog antioksidanata u kakau.

Oni odlažu znakove starenja, aktiviraju razgradnju masnih naslaga i imaju psihološki stimulativan efekat zbog čega trebate da se opredelite za proizvode na bazi kakaa.

Kakao poput kofeina stimuliše cirkulaciju i razgradnju masnoća, a zbog svog hemijskog sastava čokolada deluje na kožu podjednako euforično kao i na mozak. Endorfin koji ispušta mozak je taj koji stimulišuće deluje na kožu i njeno obnavljanje. Uz to, čokolada je snažno tonira, podstiče proizvodnju kolagena i elastina pa je koža čvršća i zategnutija.

 

 

 

Kakao puter se još od 16. veka koristi u kozmetičke svrhe. U pitanju je tvrda, žućkasto-bela materija koja ima sličan miris kakau i blag ukus. Dobija se istiskivanjem iz zrna kakaa i važan je sastojak u kozmetičkim mestima, ali se koristi u farmaceutskoj industriji za odlaganje tableta i pripremu čepića. Poznat je po tome što ima izrazito omekšavajuće dejstvo pa se koristi za omekšavanje i zaštitu ispucalih usana i ruku, a nezaobilazan je i sastojak krema i ulja za sunčanje.

Kada je reč o tretmanima prepustite se veštim rukama profesionalaca. 

Iako za čokoladu kažu da je neprijatelj vitke linije i lepe kože, ipak se koristi u mnogim spa centrima i salonima lepote širom sveta za različite tretmane. Koristi se za masažu i oblaganje tela, kao piling i revitalizujuća maska za lice i stopala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading