Šest najčešćih snova o izgledu i šta oni zaista znače

Autor: Republika

Lifestyle

21.07.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje univerzalni snovi kao oni u kojima letimo ili padamo, a na njihovo značenje pokušava da odgovori kako moderna nauka tako i vračare u prošlosti. Psiholog Keti Pagano, koja se interesuje za astologiju i posebno za snove rastumačila je šest čestih noćnih mora za "PopSugar".

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

"Snovi nam govore istinu. Treba da ih slušamo sve vreme. Postoji mnogo slojeva u snovima. 

Tumač vam može dati široku sliku, ali na kraju sami oblikujete vlastitu interpretaciju", objasnila je Pagano. 

Ovu su šest najčešćih noćnih mora o promeni izgleda na telu: 

1. Ispadaju vam zubi 

"Na internetu možete pronaći da je to signal da ste nesigurni i u strahu da niste dovoljno lijepi. To nije tačno. Podsvest je pradavna i nije je briga za reklame o belim zubima", tumači Pagano. Treba gledati šta su zubi nekad značili: žvakanje hrane, oni počinju proces probave. "Kad sanjate da ispadaju to znači da nemate kapacitet za integraciju bilo čega što vam život donosi. Možda ste zapeli u lošoj vezi, koju ne prekidate. Ili niste zadovoljni trenutnim poslom, ali zabušavate u pronalasku novog. Ovaj san znači da dopuštate svojim iskustvima da vladaju vama, umesto da vi vladate njima". 

2. Opada vam kosa ili se šišate 

Kosa i nokti nikad ne prestaju rasti. Kada opadne znači da postoji bitan deo vas s kojim gubite kontakt. Šišanje kose sugeriše da želite životnu promenu. Kada se sami doterujemo to je glavni način na koji drugima pokazujemo svoju posebnost. "Naše lice predstavlja ono što stvarno jesmo. Ako sečete ili uređujete kosu to znači da ljudima želite pokazati ko ste zapravo", rastumačila je Pagano. 

Drugo potencijalno objašnjenje može da bude da previše pričate. "Rezanje kose može značiti rezanje nekih misli". Može značiti da se borite da budete jasni u nekom poslovnom projektu. Ili ste uznemireni zbog nečeg što je prijatelj uradio, ali nemate hrabrosti da se suočite s njim. "Izbegavajte detalje - samo dođite do poante onoga što želite", zaključila je Pagano. 

3. Imate strašan osip na koži 

Pagano tvrdi da su znakovi poput Raka, Škorpiona i Riba posebno osjetljivi i da za njih ovakav san može značiti da ih nešto u životu čini ranjivim. "Tu se radi i o anksioznosti i strahu". 


To može biti manifestacija straha od događaja u svetu ili naslova u medijima. A može biti i zbog nečeg bližeg domu. "Možda vas neko maltretira. Moguće da manifestuje stres zbog toksične veze ili mobinga na poslu. Moguće da vas je strah za bolesnog prijatelja ili rođaka". 

4. Imate ogromanu bubuljicu 

"Bubuljica je unutrašnja nečistoća. Događa se nešto što treba izbaciti iz tela, ali vi to ne puštate. Može se odnositi na bilo kakvu toksičnost. Možda previše pijete ili ne jedete kako treba. Može značiti da se družite sa pogrešnim ljudima ili provodite previše vremena s ljudima zbog kojih niste sretni", objašnjava Pagano. 

Upozorenje: ova noćna mora može značiti da ste na izmaku snaga i strpljenja. "Bubuljice izbijaju na glavi. Bez obzira na to što je san metafora, on znači da neki otrov u vašem životu više ne možete ignorisati". 

5. Nešto vam ubode ili uđe u oko 

Treba dobro paziti o kojem se oku radi. Desno oko vezano je za levu stranu mozga i obrnuto. "Ako vam neko ubode desno oko, znači da ne razmišljate logično." Možda ste pristali na tronedeljno putovanje na more s prijateljima, ali se premišljate možete li dozvoliti sebi toliko slobodnog vremena. 

Levo oko vezano je za kreativni deo mozga. "To znači da ne možete gledati s maštom. Ako se osećate neinspirisano, kupite blok za crtanje, promenite rutu trčanja. Počnite trčati. Uradite nešto da pokrenete kreativnost", savjetuje Pagano. 

Ako je u snu određena osoba krivac što vas je povredila u oko, pazite se. Moguće da gubite poverenje u tu osobu. "Moguće da vas pokušavaju prevariti. Ako ste vi ti koji nekog bodete u oko, moguće da postoji problem koji izbegavate. Vrijeme je da se suočite s time", kazala je. 

6. Goli ste u javnosti 

Ovo je klasična noćna mora, s razlogom. "Kada smo goli, onda predstavljamo sebe kakvi jesmo. Međutim živimo u patrijarhalnom društvu koje nam nameće kakvi moramo biti ili nećemo dobiti odobrenje. Odeća predstavlja osobu kakva želimo biti, ali to se gubi kada odeće nestane. Zbog toga se možemo osetiti ranjivo", objasnila je psihologinja. Što smo stariji naša je dužnost da isijavamo vlastiti karakter da ljudi vide ko smo zapravo, a ne šta mislimo da oni žele od nas. Ako ovo često sanjate, to znači da bi trebali da počnete da praktikujete ljubav prema sebi. Počnite sebi davati komplimente, prestanite sitničariti za svaku stvar koju vi (ili drugi) urade, idite na odmor ili isprobajte novi hobi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading