UNIŠTIĆETE JE MOMENTALNO! Odeća koju nikad ne smete da perete sa omekšivačem

Autor:

Lifestyle

21.06.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada odeći želimo da damo malo finog mirisa i puno mekoće, onda koristimo omekšivače. Oni će zaista i omekšati tkaninu, redukovati statički elektricitet i dodati miris našem vešu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Oprezno!

Međutim, neke tkanine ne bi smele da se tretiraju ovom mirišljavom tečnošću!

1. Tkanine od mikrovlakana

Zahvaljujući čvrstim isprepletenim nitima, tkanine od mikrovlakana izrazito su izdržljive i imaju sjajna upijajuća svojstva. Ako ih tretirate omekšivačem polako ćete uništiti njihovu efektnost i skratiti rok trajanja vlaknima.

2. Sportska odeća

Većina sportske odeće tehnološki je prilagođena jakom znojenju, odnosno upija znoj s kože i hladi vas tokom fizičke aktivnosti. Omekšivač na njima ostavlja sloj koji ih sprečava da apsorbuju telesne tečnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Odeća od nezapaljivih tkanina

Mnoga radna odela s razlogom su napravljena od posebnih tkanina otpornih na požar - štite od vatre na mestima gde ste izloženi potencijalnom požaru. Ne tretirajte ih omekšivačem jer on negativno deluje na njihovo svojstvo otpornosti na vatru i naposletku ih čini zapaljivim!

4. Peškiri

Svi volimo mekane i mirišljave peškire, ali omekšivač ih sprečava u njihovoj glavnoj funkciji - apsorpciji. Baš kao i kod sportske odeće, omekšivač na peškirima ostavlja tanak sloj "voska"zbog kojeg više ne upijaju vodu kako bi trebalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading