Šta nam se tačno dešava tokom ovulacije?

Autor: Republika

Lifestyle

09.06.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad se govori o menstruaciji uglavnom se spominju grčevi, bolovi, neizdržljiva želja za čokoladom... Ali ne smemo da zaboravimo ni ono drugo vreme u mesecu koje takođe obeležava niz simptoma U fazi kada teku pripreme za trudnoću hormoni koji su pokrenuli jajnu ćeliju pokreću i različite fizičke promene.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žensko telo je veoma osetljivo

Spavate više... ili manje 

Istraživanje sprovedeno na ženama pokazalo je da one žene koje svoje partnere smatraju vrlo privlačnim kad su plodne spavaju manje, dok žene kojima partneri nisu posebno privlačni spavaju - više. Kakve veze ima privlačnost partnera s ovulacijom i spavanjem? Sve je jasno, tvrde naučnici koji su sproveli istraživanje: tokom najplodnijeg razdoblja u mesecu ne gubite vreme na spavanje nego imate seks s dragim. 

Odlično raspoloženje 

Normalno je da se u sredini ciklusa osećate super. U Španiji su sproveli istraživanje na dve grupe žena - jedne su uzimale kontraceptivne pilule, druge nisu, pa su redovno ovulirale – i u poređenju je utvrđeno da se žene koje nisu na kontracepciji usred ciklusa osećaju bolje i pozitivnije od onih koje uzimaju kontracepciju. 

Koketiranje 

Istraživanja su pokazala da žene u plodnim danima češće koketiraju s muškarcima koji su vrlo muževni ili izrazito privlačni. 


Nije čudno, nego zanimljivo, jer je razlog dublji: ne nabacujete se samo zato što vam je zgodan, nego zato što su muževnost ili privlačnost znaci da poseduje genetsku sposobnost opstanka. 

Grudi su osetljivije 

Mnoge žene kažu da su im bradavice osetljive neposredno pre ili tokom ciklusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading