CVEĆE OTKRIVA VAŠU LIČNOST: Izbor bidermajera prema karakteru

Autor:

Lifestyle

22.04.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruže simbolizuju ljubav, strast i lepotu, orhideje romansu i erotiku, jasmin svežinu i odmor, a ljiljan uzvišenost, čistotu, beskrajnu lepotu, sreću i besmrtnost.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lepota bidermajera se ogleda u tome što je svaki autentičan i lep na svoj način

Bidermajer treba da odražava stil mlade i da bude u skladu sa njenom venčanicom i ostalim detaljima. On je polazna tačka organizacije svadbene dekoracije i ostalih cvetnih aranžmana na venčanju. Običaj nošenja bidermajera datira još iz antičkog doba, kada su žene nosile vence od biljaka koji su simbolizovali plodnost.

Omiljeni cvet otkriva karakter

Koje će cveće biti izabrano, zavisi od mlade i njenog ukusa. Lepota bidermajera se ogleda u tome što je svaki autentičan i lep na svoj način. Poljsko cveće je uobičajeni izbor, ali se ponekad mlade koje žele da budu jedinstvene odlučuju za nesvakidašnje varijante, poput mahovine, perja, plodova povrća, voća, pa čak i ljute papričice. Ono što je manje poznato jeste da svaki cvet po nekom verovanju simboliše određene pojave i karakterne osobine.

Ako vas zanima koje cveće najviše odgovara vašem karakteru, Srpski telegraf vam otkriva njihovu simboliku.

BELE RADE su poznate i kao Venerin cvet. Svima su poznatije po igri "voli me - ne voli me". Ovim cvetom ističe se istinitost, nada i prijateljstvo. Simbolizuje, takođe, veselost, odanost, bogatstvo, optimizam i nevinost.

Foto: pixabay.com
Dame koje biraju hortenziju su sklone svađama

MIMOZA simbolizuje sigurnost, pouzdanost, raskoš i moć.

HORTENZIJA je simbol bogatstva, obilja i istine. Poput boje hortenzije i raspoloženje dama koje ga biraju menja se sa godišnjim dobima. Leto je omiljeno. Hortenzije upijaju vodu preko svoje glave, a to se tumači kao afinitet prema koktelima ili vinu. Dame koje biraju hortenziju su sklone svađama.

JASMIN zbog svog predivnog mirisa simbolizuje svežinu i odmor. Obično je izbor onih kojima je važan porodični život.

VRESAK simbolizuje prijateljstvo.

LJILJAN je rajski cvet, simbol uzvišenosti, čistoće, beskrajne lepote, sreće, besmrtnosti i spasa. Dame koje vole ovaj cvet uglavnom su nezavisne, dugonoge i imaju zavidnu kolekciju cipela.

Foto: pixabay.com
Ljubičica je simbol prve ljubavi, iskrenosti i privrženosti

BOŽUR simbolizuje ženstvenost, čast i bogatstvo. Biraju ga mlade koje maštaju o elegantnom venčanju. Zbog svog gordog držanja i crvene boje povezuje se sa životom, lepotom, bogatstvom i sjedinjenjem.

LJUBIČICA simbolizuje prvu ljubav, iskrenost i privrženost.

SUNCOKRET simbolizuje obožavanje, zajedništvo i snagu, ali može značiti i oholost. U Kini se smatra hranom besmrtnosti. Ljudima kojima se cvet suncokreta poklanja pokazuje se da su centar sveta onoga ko poklanja.

LJUTIĆ simbolizuje lepotu.

KARANFIL simbolizuje požudu. Oni koji vole detalje obradovaće se tumačenjima koje kažu da svaka boja ima svoju simboliku. Smatra se da crveni karanfil označava čežnju, ljubičasti hirovitost, roze dugovečnost, beli nevinost, žuti razočaranje, a prugasti označava kraj veze. Karanfili su se nekada poklanjali mladama na venčanju radi očuvanja sloge u braku.

Foto: pixabay.com
Narcis se povezuje sa samopouzdanjem i neuzvraćenom ljubavlju

NARCIS simboliše ponovno buđenje i rođenje jer je među prvima koji nikne iz snežnog pokrivača. Prema drugim tumačenjima, povezuje se sa samopouzdanjem i neuzvraćenom ljubavlju.

RUZMARIN simbolizuje lepe uspomene na bivšeg ljubavnika.

LALA je poznata kao cvet koji popravlja raspoloženje. Simbolizuje bogatstvo, slavu, raskoš, lepotu, oholost i uobraženost. Crvene lale se poklanjaju ljudima kojima se ukazuju poverenje i ljubav, a žute onima kojima se divite.

ORHIDEJA se u drevnoj Kini povezivala sa plodnošću i smatralo se da pomaže pri začeću. Danas simboliše ljubav, romansu, erotiku i želju za intimnošću. Osobe koje vole orhideje vrlo su lukave i pomalo tajanstvene. Orhideja unosi mir i spokoj u dom, a poklanja se bolesnima i ambicioznim ljudima kojima se želi uspeh u karijeri.

POMORANDŽIN CVET simbolizuje čistu ljubav.

Foto: pixabay.com
Ruže svetlijih tonova izražavaju prijateljstvo

IRIS (PERUNIKA) simbolizuje dostojanstvo, hrabrost, mudrost, slavu, veru, nadu i ljubavna osećanja. Ime iris nosi po grčkoj boginji Iridi, koja simbolizuje vezu između bogova i ljudi, tj. neba i zemlje.

RUŽA crvene boje je pravi simbol ljubavi, strasti i lepote. Narandžaste označavaju žudnju, žute veselje i zadovoljstvo, ali i neverstvo i ljubomoru, bele duhovnu ljubav, čistoću i bezgrešnost, a svetliji tonovi izražavaju prijateljstvo. Ljubičaste ruže tamnije boje izražavaju zahvalnost, dok svetlije ističu nežnost i divljenje prema osobi kojoj se poklanjaju. Ljubitelji ruža vole putovanja, avanture i modu.

MAGNOLIJA je najstariji poznati cvet i simbolizuje dubinu duše i duhovnost. Ljudi koji je vole dolaze iz uglednih porodica i veoma su graciozni.

Poklon govori o vama

Foto: pixabay.com

Venčanje je jedan od najbitnijih dana u životu svih ljudi, pa se u skladu sa tim mnogi muškarci odlučuju da mladama na taj dan poklone cveće. Ono što mnogi ne znaju jeste da to cveće puno govori o njima.

  • SUNCOKRET poklanjaju muškarci koji mogu da prepoznaju dobar cvet i oni koji vole neprolazne stvari
  • LALE dolaze u paketu sa veselim i zabavnim muškarcima
  • NARCIS poklanjaju oni koji brinu o finansijskoj situaciji i nisu spremni da previše potroše
  • RUŽE dolaze od onih koji su tradicionalni, neoriginalni i osećaju posebni naklon prema osobi kojoj ih poklanjaju
  • BELE RADE najčešće poklanjaju kreativni muškarci poput muzičara ili umetnika
  • ORHIDEJE dolaze od urednih i čistih muškaraca sa smislom za dizajn i estetiku
  • RUČNO UBRANO CVEĆE poklanjaju muškarci koje mnoge devojke žele jer sam čin branja pokazuje lojalnost i veliku želju da nekome ulepšaju dan

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading