NE ROBUJTE TRENDOVIMA: Bata Spasojević otvoreno o modi

Autor:

Lifestyle

19.04.2018

03:14 >> 11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kreator Bata Spasojević pričao o novoj kolekciji koju će predstaviti na Serbia Fashion Week-u u Novom Sadu i daje vam par modnih saveta...

RepublikaFoto: Promo
Bata Spasojević

Poznati dizajner u intervjuu za Republika.rs otkriva da mlade devojke često previše brinu o svom izgledu i modnim trendovima koji su aktuelni. On preporučuje svim da budu opušteni i da ne robuju modnim trendovima pošto - poto.

- Savetovao bih devojkama da grade svoj stil i da eksperimentišu. Obavezne boje koje se trebaju naći u njihovim ormarima ove sezone su pink, lavanda i tirkizne nijanse - otkriva dizajner.

Osvrnuo se je i na predstojeći Serbia Fashion Week i na novine u kolekciji koju će predstaviti.

- Nova nit koja prožima kolekciju za proleće/leto 2018, kao što I sam naziv govori je - ,,Hero Icons". Tema je dosta otvorena i sadrži puno raznih profila ličnosti iz svere filma, muzike, sporta, strip junaka... Sve te zanimljive ličnosti, energije i stvaralački potencijal koje oni nose su ostavili na mene jak utisak koji sam preneo na printove i forme u novoj kolekciji. Kolekcija obiluje jakim koloritom, dahom leta , letnjim avanturama. Udružila je autentičnost, individualnost i eksluzivnost.

RepublikaFoto: Promo

Koliko ste ovoga puta svoju smelost iskazali kroz zanimljive printove I koje boje dominiraju u kolekciji?

- Što se tiče printova, oni i ovoga puta predstavljaju veoma važan segment kolekcije. Uvek nose simbole mojih novih ideja i nadahnuća. Ovaj put primat imaju Merlin Monro, Stiv Mekvin, Marlon Brando, Robert De Niro, Muhamed Ali, Mek Gregor, mnogi muzičari i zanimljive poruke. Boje su jake, od fuksije pinka, pudera, svetnih dezena pa sve do crne, po kojoj sam i prepoznatljiv.

Koko Šanel je davno rekla "Moda koja ne doseže ulice nije moda". Mislite li i vi tako?

- Koko je bila potpuno u pravu. Apsolutno se slažem sa tom tvrdnjom. Tu devizu i ja govorim u mnogim intervjuima kao i mojim studentima kojima sam svojevremeno predavao na fakultetu. Dobar i kvalitetan dizajn mora naći svoj put i ako nema primenu i svrhu, onda gubi smisao.

RepublikaFoto: Promo

Kako srpska "street moda" deluje u poređenju na ulice svetskih modnih metropola?

- Mislim da su i dalje ulice velikih metropola dosta opuštenije i stilski bolje uklopljene. Sadrže puno različitosti i kreativnosti u odnosu na naše ulice. Mada se uvek obradujem kada vidim novu struju mladih koji vole da eksperimentišu. To je dobar znak da pokušavamo da idemo ukorak sa svetom.

Ako bi ste između Dzona Galijana, Bila Gajten, Rafa Simonsa i Marije Gracije Kjuri morali da izaberete jednog dizajnera, čiji autorski pečat cenite? Ko bi to bio?

- Pored Tom Forda, koga nema na ovoj listi, svakako volim i Rafa Simonsa i njegovu monumentalnost u silueti.

Ko je, prema vašem mišljenju, danas ikona stila?

- Danas je teško naći pravu modnu ikonu kao u vreme kada su gospodarile zvezde starog Holivuda. Karin Rotfeld i Ana Dela Ruso su moji favoriti. Svaka u svom filmu je posebna.

Kakvi su vam planovi za period nakon predstavljanja nove kolekcije na "Serbia Fashion Weeku"?

- Slede pripreme za odlazak na Maltu gde ću predstaviti kolkciju sa "Serbia Fashion Week-a", a potom me očekuje obilazak evropskih gradova u potrazi za novom inspiracijom.

 

 

RepublikaFoto: Promo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading