OVAKVE IZRAZE LICA RAZUMEĆE SAMO BALKANCI: Bez progovorene reči odmah znamo šta je na umu - snimak je HIT, plakanje od smeha! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

19.11.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije potrebno ništa reći, sve je jasno.

OVAKVE IZRAZE LICA RAZUMEĆE SAMO BALKANCI: Bez progovorene reči odmah znamo šta je na umu - snimak je HIT, plakanje od smeha! (VIDEO)

Foto: Instagram video/yugojokes

Facijalne ekspresije

Ovaj video snimak je postao pravi hit na društvenim mrežama i nasmejao je ceo region. U njemu se može videti kako jedan jednostavan pokret glavom ili pogled može da prenese mnogo više informacija nego što se može izraziti rečima. Ovakva vrsta neverbalne komunikacije je nešto što je karakteristično samo za Balkance i često se ne razume od strane ljudi van ovog regiona. Mina Bašić snimila je video koji je brzo postao viralan.

Prvo, ona je pokazala onaj upečatljiv osmeh kada odmah primetite da je neko ironičan.

Potom, čuveni pogled očima kada vas roditelji "pošalju" u sobu pred gostima.

Zatim, "pššš", što kod nas znači pusti to.

Potom facijalne ekspresije kada hoćemo da ukažemo na nešto, kao i upućivanje osobi da se smiri.

Foto: Instagram video/yugojokes

Mina pokazuje facijalne ekspresije


Jedna od najzanimljivijih činjenica koju ova devojka naglašava svojim video snimkom jeste da Balkanci imaju svoj sopstveni jezik koji se sastoji od različitih facijalnih eskresija. Ove gestikulacije i grimase su sastavni deo svakodnevnog života na ovim prostorima i razumeju se bez potrebe za objašnjenjem.

Ovaj video snimak nas je podsetio na jednu važnu činjenicu - da je naša kultura i način komunikacije nešto što nas čini posebnim i drugačijim od drugih. Ove facijalne eskresije su u stvari deo našeg identiteta i načina na koji se povezujemo i razumemo jedni druge.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading