TAJNA SAVRŠENSTVA: Stavite puder tako da izgleda KAO DA GA NEMATE

Autor:

Lifestyle

22.02.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savršena koža postiže se pametnom negom i određenim stilom života, ali pre ili kasnije svi posegnemo za puderom jer se uz njega osećamo sređenije i lepše.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izgledajte savršeno u svakom momentu

Međutim, dok neki uživaju u tom besprekornom finišu pudera koji daje čak i pomalo plastičan izgled, drugi se pudera maltene plaše, baš zato što ne žele tu "masku" koja se vidi.

Prvi korak u tome da vam koža izgleda potpuno prirodno dok nosite puder jeste da pronađete pravi puder, a drugi umeće stapanja pudera sa kožom. Nakon ova dva koraka, postoje još neki koji će vaš puder sasvim prilagoditi vašoj koži.

Stvaranje sjajne podloge

Korišćenje kreme za lice na čistom licu je obavezan korak pre svakog šminkanja, ali ako želite sjajnu podlogu, trebalo bi detaljnije da poradite na nezi. Dobro je pre šminkanja staviti i masku i izmasirati lice. To će dodatno prokrviti kožu i stvoriti prirodno rumenilo i sjaj koji će se i te kako videti kasnije kroz puder.

RepublikaFoto: pixabay.com

Počnite sredine prema spolja

Ako želite da puder izgleda kao vaša koža, vodite se ovom tehnikom koja dokazuje da je manje više - stavite puder samo na sredinu lica, na jagodice obraza i zatim stapajte sa kožom prema spolja. Tako ćete na najproblematičnijim mestima imati najbolju pokrivenost, a na ivicama lica prozirnu pokrivenost, koja će dati još prirodniji efekat. Ako imate bubuljice ili diskoloraciju na nekom delu lica, posvetite im se tapkanjem još malo pudera ili korektorom. Usput, ako ostaviš ceo most nosa praznim, odnosno bez pudera, daćete licu svež izgled, baš kao da nemate podlogu!

Tapkajte, ne vucite

Bilo da koristite četkicu za puder, sunđer ili prste, puder je najbolje utapkati na lice i tako ga uvlačiti u sve pore i bore, nego slikati po licu četkicom ili razmazivati prstima, jer tako mogu da ostanu tragovi od poteza po licu, zbog čega sve izgleda veštački.

RepublikaFoto: pixabay.com

Naglašavanje

Kako biste licu dali lepe dimenzije, stavite hajlajter na najviše tačke lica kako bi ga svetlost prirodno hvatala. Kremasti hajlajteri su najbolji za prirodni izgled, jer se bolje stapaju s puderima i kožom. Kada naglasite ključne tačke, ostatak lica "pređite" malom količinom pudera za matiranje.

Prvi put možda neće ispasti savršeno, ali ove tehnike se lako daju uvežbati!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading