ALARMANTNO ZA ŽENE: Saveti ginekologa kojih MORATE da se pridržavate!

Autor:

Lifestyle

20.01.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođenje ljubavi ne treba da bude bolno, smanjena seksualna želja nakon porođaja normalna je stvar, a neobične kvržice i izrasline na telu obavezno treba prijaviti lekaru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pazite šta radite sa vašom najdražom

Iako je pregled kod ginekologa za mnoge devojke i žene veoma neprijatan, nipošto ne treba zanemariti važnost prevencije i odlazak na redovne kontrole, naročito ako ste seksualno aktivni.

Međutim, svi smo ponekad nemarni kad je zdravlje u pitanju i često sami na internetu ili od prijateljica tražimo objašnjenja za upozoravajuće simptome, što je pogrešno. Ako imate bilo kakav problem, lekar je jedini koji treba da otkrije o čemu se radi, a evo nekih saveta koje u svakom trenutku treba da imate na umu...

1. Seks ne sme da boli! Ako užitak zameni bolan i neprijatan osećaj u genitalijama, vreme je za hitan pregled. Bolan odnos može biti posledica infekcije i svakako što pre treba posetiti ginekologa i s njim videti zašto se ovo dešava.

2. Ispiranje vagine iznutra nije dobro jer se izlažete riziku od infekcija. Naime, stručnjaci su sve složniji u stavu da vaginalno ispiranje nije zdravo jer vaginalna flora ima nisku pH vrednost, što je štiti od zaraza. Ispiranjem možete da smanjite plodnost i do 30 odsto.

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Uljani lubrikanti mogu da smanje delotvornost kondoma. Ako ih koristite, dobro pročitajte uputstvo i upotrebljavajte poliuretanske kondome.

4. Najbolje vreme za pregled dojki je nedelju dana nakon što ste imali menstruaciju jer tada prestaje natečenost grudi i najlakše je napipati kvržice ili otoke, ukoliko ih ima.

5. Ako često imate upalu bešike, obavezno mokrite pre i posle seksa jer ćete na taj način izbaciti bakterije koje su našle put do mokraćnog kanala.

6. Čak 85 odsto žena doživi orgazam jedino uz stimulaciju klitorisa. Ako i vi spadate u ovu grupu, ne brinite! S vama je sve u najboljem redu.

RepublikaFoto: pixabay.com

7. Sasvim je u redu ako vam se nakon porođaja smanjila želja za seksom, jer su seksualni hormoni tada u drugom planu. Vremenom će se želja vratiti.

8. U redu je i da ređe želite seks ukoliko imate malu decu, ali pored obaveza kojima ste okupirani, potrudite se da nađete vremena za vezu i partnera.

9. Antibiotici mogu da smanje dejstvo kontraceptivnih pilula. Zato, ako koristite pilule a pijete neki takav lek, prilikom polnog odnosa dodatno se zaštitite kondomom.

10. Svaku neobičnu kvržicu ili otok na genitalijama i grudima potrebno je što pre prijaviti lekaru. Ako mislite da nešto nije u redu, odmah zakažite pregled.

RepublikaFoto: pixabay.com

11. Ginekologa ne zanima izgled vašeg tela ili „frizurica“ vaše intimne zone. Njega nije briga da li ste depilirali ili niste, pa ne bi trebalo da se zamarate time - on zna da dlačice deluju poput brane koja intimno područje štiti od neželjenih mikroba. Najvažnije je da na pregled dođete čisti i uredni.

12. Ne lažite o svom seksualnom životu. Lekarima je važno da budete iskreni jer će tako najlakše i najbrže ustanoviti uzrok vaših zdravstvenih problema. Oni neće osuđivati ni vas ni vaše seksualne navike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading