NIKAKO IH NE PERITE NA TAJ NAČIN: Mašina za sudove će vam uništiti ove predmete

Autor:

Lifestyle

17.01.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi od nas, teško bi uspeli bez mašine za posuđe. Naravno, preživeli bismo, ali uvek je lakše suđe staviti u mašinu da se samo pere.

NIKAKO IH NE PERITE NA TAJ NAČIN: Mašina za sudove će vam uništiti ove predmete

Foto: pixabay.com

Iako je mašina za sudove savršena za većinu svakodnevnih predmeta, njena visoka temperatura vode može izazvati probleme na određenim kuhinjskim predmetima. 

Drveni pribor

Daskama za rezanje, drvenim kašikama i noževima s drvenom ručkom nije mesto u mašini za sudove, prenosi Večernji.hr. Vruća voda može ga iskriviti, deterdžent ga može izgrebati, a ciklus sušenja može slomiti. Umesto toga, jednostavno ga operite ručno u toploj vodi sa sapunom i odmah osušite.

Kristal ili ručno obojene šoljice

Ručno oslikani dizajni, zlatni filigrani i površina koja se lako kida ne odgovaraju teškim uslovima u mašini za sudove. Isto tako, olovni oksid u kristalnim čašama za vino i šampanjac oštetiće lužina u deterdžentu za mašinu, ostavljajući na njihovoj nekad svetlucavoj površini mutni talog.

Noževi

Dok će osnovni noževi za večeru dobro izdržati u mašini, noževi za odreske i oštri noževi za pripremu hrane neće. Abrazivnost deterdženta otupiće oštrice noževa. Dodatno, vruća voda olabavi ručke i s vremenom uzrokuje rđu.

Rende

Baš kao i kod oštrih noževa, deseci sićušnih oštrica s vremenom mogu otupiti u mašini. Drugo, male rupice zarobljavaju čestice hrane koje čak ni mlaz vode u mašini možda neće moći očistiti.

Plastične posude

Plastika nekih posuda jednostavno je pretanka i meka da bi izdržala toplinu u mašini za sudove - mnoge će se otopiti ili iskriviti. Iako se mnoge plastične činije i tanjiri mogu prati u mašini, gotovo je sigurno da će postati hrapavi i ogrebati se tokom mnogih pranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading