Za blistav dom: Limunom očistite najtvrdokornije mrlje i uklonite neprijatan miris

Autor: Republika

Lifestyle

20.05.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaboravite na skupu hemiju kojom čistite prozore, dasku za sečenje hrane, mikrotalasnu, već limunom očistite svoju kuću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Limunom možete da očistite dobar deo svog doma

Očistite dasku za sečenje

Prepolovite limun, utrljajte sok na površinu daske za sečenje i ostavite desetak minuta da deluje. Mrlje i razni mirisi će biti uklonjeni, a i bakterije. Na kraju polovinama limuna dobro još jednom istrljajte površinu daske i isperite vodom.

Dezinfikujte mikrotalasnu

Neprijatan miris nakon pečenja kokica ili grejanja pice u mikrotalasnoj možete da uklonite ukoliko isečete limun na tanke kriške, njih stavite u činiju, ulijte vodu pa stavite da se 'kuva' u mikrotalasnoj minut. Limunska kiselina će ubiti bakterije, a limunov miris će delovati kao ovlaživač i osveživač. Nakon toga prebrišite unutrašnjost mikrotalasne krpom.

Operite prozore

Četiri kašike soka od limuna pomešajte sa vodom i dobićete odličnu kombinaciju za pranje prozora. Snažna limunska kiselina otapa prljavštinu i vodene mrlje, a prozore ostavlja čistima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prozori mogu da blistaju ako ih operete limunom

Očistite kupatilo

Umesto da metalne ručke za peškire i ostale slične stvari u kupatilu tretirate abrazivnim sredstvima, koristite za čišćenje limun. Sok od 5-6 limuna ulijte u neku praznu sprej-bocu i tome poprskajte sve što želite da očistite.

Limunska kiselina razgrađuje naslage kamenca i otapa prljavštinu. Osim toga deluje i antibakterijski i antiseptički.

Eliminišite neprijatan miris ruku

Kada seckate luk, ni sapun ni detrdžent za pranje sudova ne pomažu da se ukloni neprijatan miris koji ostaje na koži ruke. Zato uzmite malo limuna i nanesite ga na dlan, protrljajte i miris će nestati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading