(VIDEO) IMA 106 GODINA, A KIDA BUBNJEVE KAO DA JOJ JE 16! Ali to nije jedino što baka Vajolu drži u formi

Autor: Republika

Lifestyle

22.02.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vajola Smit ima 106 godina i svira bubnjeve! Baka muzičarka kaže da je umerena konzumacija vina zaslužna što je u poznim godinama vitalna i posvećena omiljenom instrumentu.

RepublikaFoto: youtube.com/ Women of Rock Oral History Project
Baka Vajola

Vajola je rođena 29. novembra 1912. godine u Mount Kalvariju, a njeni roditelji imali su još devetoro dece. Njena cela porodica svirala je klavir, da bi 1920. godine njen otac oformio orkestar u kojem su svirali Vajola i njenih šest sestara.

Nakon što se preselila u Njujork, Vajola se pridružila bendu Hour of Charm Orkestra poznatijem kao – ženski orkestar. Njena sposobnost da čita note bila je takva da je kasnije svirala u NBC-jevom simfonijskom orkestru.

Kada je 1949. godine svirala na inauguraciji predsednika Harija Trumana, Vajola je osnovala bend pod nazivom Viola and Her Seventeen Drums. Tih godina sarađivala je s nekim od najpoznatijih muzičara, a o njoj su pisale i brojne najugledinije novine i magazini.

Kada su je pitali koja je tajna njene dugovečnosti, Vajola je objasnila da je to svakodnevno vežbanje koje uključuje energično sviranje bubnjeva, ali i jedan mali trik koji joj je, kako kaže, pomogao da ostane u formi i zdrava.

- Pijem, ali umereno. Pili smo još kao deca, tata bi nam uvek za večeru donosio vino. I ja ga još uvek pijem - rekla je muzičarka.

Dodala je kako svakodnevna konzumacija vina produžava život bar za tri godine i naglasila da je crveno vino mnogo bolje od belog. Preporučuje jednu čašu dnevno, a ako ste mlađi možete i dve.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading