Evo kako u tri koraka da izbacite višak vode koji se zadržava u telu!

Autor: lepotaizdravlje.rs

Lifestyle

16.11.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat vam je osećaj kada se budite natečeni, čini vam se da ste teži barem 2 kilograma, zglobovi vas bole i osećate se tromo? Sve ovo su simptomi prekomernog zadržavanja vode u telu, što je problem, kome se mora stati na kraj.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Donosimo vam nekoliko saveta za oslobađanje viška vode iz vašeg tela:

1. Smanjite unos natrijuma

So sakuplja vodu oko sebe i tako je zadržava u našem organizmu. Našem telu potrebno je oko 200 miligrama natrijuma da bi funkcionisalo, sve preko toga je višak, koji će zadržavati vodu u našem telu.

2. Smanjite unos ugljenih hidrata

I ugljeni hidrati mogu uzrokovati zadržavanje vode u telu. Ukoliko odmah ne potrošite ugljene hidrate da proizvedete energiju, oni će se pretvoriti u glikogen, koji mišićima služi za proizvodnju energije. Sa svakim slobodnim gramom glikogena u vašem telu se zadržava i oko 2,7 grama vode.

3. Vežbajte

Što je trening intenzivniji, to ćete lakše osloboditi višak vode iz tela. Uz to, sagorećete i kalorije i doprineti jačanju vaših mišića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading