PRIPREMITE DETE ZA JESEN: Dodajte mu svaki dan ovaj vitamin u ishranu i nećete morati da brinete za grip

Autor: Klix.ba

Lifestyle

13.10.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća opasnost od virusa deci preti u vrtićima i školama

RepublikaFoto: pixabay.com

Idealni su uslovi da vaše dete u vrtiću ili školi dobije prehladu ili grip, pa zato treba pooštriti mere opreza i zaštititi imunitet vašeg deteta.

Vitamin C skraćuje vreme trajanja prehlade, a možete ga naći u citrusima, svežim paprikama i kupusu. Vašem detetu možete da pripremite čašu ceđenog soka od narandže jer jedna čaša od 225ml u sebi sadrži 124mg vitamina C, što je potrebna dnevna doza ovog vitamina.

Za ispravno funkcionisanje imunog sistema neophodan je cink kojeg možete da pronađete u brazilskim orasima i bademima. Ukoliko dete ne može da jede bademe ili orahe, napravite mu spanać, grašak ili boraniju.

Deci starijoj od sedam meseci čajevi mogu da pomognu kod olakšavanja simptoma gripa i ojačavanja imuniteta zbog toga što u sebi sadrže antioksidante i vitamin C. Preporučuje se i avokado, zbog zdravih masnoća i vitamina C i B, ali i beli luk. Savet je da se beli luk jede u neprerađenom, sirovom stanju da bi se njegova lekovita svojstva maksimalno iskoristila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading