OPREZ! Ova hrana može da prouzrokuje RAK CREVA!

Autor:

Lifestyle

20.04.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rak creva je opaka bolest koja je uglavnom uzrokovana nezdravim načinom života, naročito lošim režimom ishrane, kao i genetskom predispozicijom, a evo kakava ishrana donosi rizik od ove opake bolesti, piše Lepa & srećna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pazite kako se hranite

Istraživanja pokazuju da ako često jedete crveno meso povećavate rizik od raka creva, a naročito je opasno konzumiranje mesnih prerađevina, kao što su slanina, salame i šunka. Takođe, veliki rizik se stvara čestim konzumiranjem alkohola i napitaka sa kofeinom.

Stručnjaci ističu da imate veliki rizik ako ne pijete dovoljno vode ili u redovnoj ishrani nemate voće i povrće. Preporučuje se da jedete hleb i testenine od celog zrna, kao i semenke žitarica.

U ishrani treba da imate namirnice bogate proteinima, kao što su nemasno meso, riba, mahunarke i semenke. Takođe, kako biste smanjili rizik od kancera creva jedite mlečne proizvode i sojino mleko, a šaka orašastih plodova dnevno može da smanji rizik za 22 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading