Znate li šta ove pufne rade vašem telu dok se kupate? Kad saznate, bacićete ih!

Autor: blic.zena.rs

Lifestyle

20.03.2018

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako pod tušem redovno koristite mrežastu pufnu kako biste dobili bolje rezultate, znajte da silno grešite i da je to jedna od najgroznijih stvari kojima možete da pomislite da se okupate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ovi sunđeri su pogodna sredina za razvoj bakterija

Svi ti vlažni slojevi kojima pufna obiluje su idealno mesto za život svih mogućih bakterija. Zbog toga vam koža deluje umrtvljeno, puni ste bubuljica, a može da vam se dogodi i da vam se inficira neka ranica, recimo od brijanja.

I koliko god vam delovale simpatično tako pufnaste, šarene i meke, preporuka svih lekara je da ih se otarasite.

- Kada trljate kožu pufnom, sve mrtve ćelije koje ste skinuli ostaju zarobljene u njoj. I onda kada takvu pufnu ostavite nad vlažnom kadom, stvara se idealna sredina za stvaranje gljivica, buđi i raznih bakterija odgovornih za konjuktivitis. I sve to za samo par sati - kaže dermatolog Metju Najt.

Umesto ovakvih lufa, radije se, kažu lekari, držite starog dobrog sapuna i malog peškira koji ćete koristiti za piling i ribanje tela, a kasnije baciti u mašinu. A ako baš ne možete bez pufne, onda makar birajte one od prirodnih materijala. I one su idealne za razvoj bakterija, ali ne u tolikoj meri kao sintetičke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading