PRIRODAN SIRUP PROTIV KAŠLJA: Ova dva sastojka svi imamo u kući, a pravi se brzo i lako!

Autor: Republika

Lifestyle

04.10.2021

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oktobar je vreme kada mislimo na pripremu zimnice, a među svim onim fino poređanim teglama i flašama u ostavama voćni sirupi zauzimaju važno mesto, naročito ako se radi o porodicama sa decom.

Foto: pixabay.com

Sirup od đumbira i limuna se razblažava sa vodom

Sirup možete praviti po tradicionalnim receptima od bilo kog sezonskog voća, a mi vam donosimo recept za zdrav sok od đumbira i limuna koji će popraviti imunitet celoj porodici i pomoći kod respiratornih problema.

SIRUP OD ĐUMBIRA I LIMUNA

Sastojci:

300 g đumbira

7 limunova

500 g šećera

1,5 l vode

Foto: pixabay.com

Đumbir prirodan lek koji podiže imunitet

Priprema:

Đumbir dobro operite i neoljušten isecite na listiće. U litar i po vode dodajte šećer i iseckan đumbir. Stavite na vatru da proključa i kuvajte desetak minuta. Ohladite i stavite u frižider da odstoji 24 časa. Nakon toga procedite i pomešajte s isceđenim sokom limuna. Sipajte u dve staklene litarske flaše i dobro zatvorite. Sirup služite razblažen vodom.

Foto: pixabay.com

Đumbir i limun olakšavaju respiratorne tegobe

Zbog svojih analgetskih, antiupalnih, antibakretijskih svojstva đumbir se koristi za lečenje mnogobrojnih bolesti, a veliki uticaj ima na poboljšanje imuniteta. Posebno je koristan u borbi protiv kašlja, prehlade, kardiovakularnih problema... Prirodan antibiotik širokog spektra veoma brzo ojačava organizam štiteći ga od nepovoljnih uticaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading