RUSI TVRDE DA MOŽETE UTICATI NA POL BEBE: Evo šta da jedete ako želite sina

Lifestyle

29.09.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored promene ishrane, treba voditi računa i o danu začeća i učestalosti odnosa. Dva ili tri seksa zaredom povećavaju šanse da dobijete devojčicu. Ishranu je najbolje korigovati mesec i po dana pre planiranog začeća.

Nekome je bitno kog je pola bebe, ali uglavnom samo dok se ne rodi

Određena hrana, poza u seksu i dani ovulacije kada se dete pravi mogu odrediti pol bebe, tvrde ruski seksolozi. Sve što je potrebno, kažu oni, jeste da budući roditelji budu disciplinovani i da se strogo pridržavaju saveta koji važe za željeni pol. Tako bi, na primer, oni koji maštaju o dečaku trebalo da imaju odnos baš na dan ovulacije, a žena da primenjuje dijetu bogatu kalijumom i natrijumom.

Određivanje dana

Tačno utvrđivanje dana ženine ovulacije prvi je i najvažniji savet, napominju Rusi. Ovulacija nastupa 14 dana pre sledeće menstruacije, a precizan datum može se odrediti preko test-traka koje se kupuju u apotekama ili pomoću ultrazvuka. Za muški pol idealno je praviti bebu baš na sam dan ovulacije ili neposredno pre nje, dok je za devojčicu najbolje sačekati drugi dan nakon ovulacije. Takođe, napominju ruski seksolozi, dva ili tri seksa zaredom povećavaju šanse da se dobije ženska beba, dok je za mušku bebu dovoljan i jedan odnos.

Promena ishrane

S promenom ishrane, menja se i koncentracija elektrolita u jajnoj ćeliji, što, objašnjavaju Rusi, može uticati na detetov pol. Primera radi, ako žena unosi više kalijuma i natrijuma, membrana njene jajne ćelije postaje popustljivija, pa je i spermatozoidima s muškim hromozomima (koji su inače sporiji) lakše da prodru. Ako, s druge strane, uzima više magnezijuma i kalcijuma, oni će teže savladati membranu, a spermatozoidi sa ženskim hromozomima će dobiti šansu da stignu prvi. Ishranu je najbolje korigovati mesec i po dana pre planiranog začeća. Zato, ako želite sina, izbegavajte mleko, sir i druge mlečne proizvode. Jedite puno mesa, ribe, banana, urmi, krompira, avokada. Mame koje maštaju o devojčici treba da uzimaju što više mlečnih proizvoda, kuvani kupus, lisnato povrće, sušene kajsije, kao i da smanje unos kafe i gaziranih pića.

Poza

Ako želite devojčicu, ne eksperimentišite u seksu. Najbolja je misionarska poza jer muškarac prvi dostiže orgazam i ima dublje prodiranje. Za muški pol potrebno je suprotno, pa je poželjno da žena bude odozgo, a preporučuje se i "kuca" poza. Takođe, žena treba da doživi orgazam pre muškarca jer, prema objašnjenju ruskih seksologa, njene izlučevine pomažu da prežive sprematozoidi koji nose muške hromozome.

Važne i godine oca

Prema nekim istraživanjima, na pol deteta utiču i godine oca. Tako, recimo, tate u poznijim godinama češće dobijaju devojčice, dok oni mladi imaju više sinova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading