SPREČITE NA VREME: Najviše parova pukne zbog OVIH KUĆNIH SVAĐA!

Autor:

Lifestyle

09.04.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene kojima partner ne pomaže u ovome češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Nisu svi parovi isti, ali čini se kako svi oni dele jednu zajedničku crtu - mrze da peru sudove!

Verovali ili ne, ovaj kućni posao doslovno može da uništi vašu vezu ako ga ne rasporedite pošteno! Stručnjaci su proučavali dinamiku veze brojnih parova i kakve veze ona ima s podelom kućnih poslova uključujući kupovinu, pranje sudova, veša i čišćenje kuće. Rezultati su pokazali da su žene u heteroseksualnim vezama koje uglavnom same peru sudove znatno nezadovoljnije u vezi, češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom u poređenju s onima kojima partneri pomažu u pranju sudova.

RepublikaFoto: pixabay.com

Problem u komplimentima

Koliko je ta "sitnica" važna, dokazuje podatak da od svih kućnih poslova žene najviše cene kad im partner "uskoči" u pranju sudova. Istini za volju, to je prilično odvratna obveza, naročito kad morate da perete tanjire iz kojih niste sami jeli ili kad prljavo suđe duže stoji u sudoperi. Ali, faktor odvratnosti je samo jedan deo nezadovoljstva u vezi.

"Problem je u tome što niko ne daje komplimente na račun čistog posuđa jer se to, kao, podrazumeva", kaže profesor sociologije Dan Karlson.

RepublikaFoto: pixabay.com

Stanje se popravlja

Nadalje, taj zadatak je tradicionalno rezervisan za ženski rod i samim tim stvara osećaj kako žene moraju da rade ono što muškarci ne žele. Međutim, dobra vest je to što se u novije vreme pranje sudova i odlazak u kupovinu sve češće dele među partnerima.

U studiji iz 2006. godine, 30 odsto parova reklo je kako obe strane učestvuju u nabavci namirnica, a njih 29 odsto delilo je obaveze oko pranja sudova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading