Kako preživeti PRVO PUTOVANJE sa partnerom?!

Autor: Kosmopolitan, Republika

Lifestyle

21.02.2018

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako uskoro prvi put putujete sa svojim partnerom, možda bi pre toga trebalo da obratite pažnju na ovih nekoliko saveta...

RepublikaFoto: pixabay.com
Prvo putovanje nekada rezultira time da pola vremena provedete u svađi

1. Dozirajte spontanost

Ako ste već duže vreme u vezi onda verovatno poznajete svog partnera i obrnuto kada su u pitanju očekivanja od putovanja. Ali, ako se spremate na prvo takvo zajedničko, onda bi bilo dobro da prethodno raspravite do čega vam je na ovom putovanju stalo. Ako vi više preferirate obilaženje muzeja i kulturnih znamenitosti destinacije, a vaš partner ne, onda bi bilo dobro da se organizujete tako oboje budete zadovoljni. U ovom slučaju, za mir u kući, bilo bi sjajno da izbegavate koliko toliko spontanost.

2. Ne morate baš svaki minut da provedete zajedno

Ok, ima parova koji se ne odvajaju ni kada idu na toalet, ali ima i onih koji u vezi ponekad vole i cene samoću. Isto važi i u slučaju putovanja. Ako ste ovaj drugi tip para, nema ništa loše u tome da se na neku lokaciju zaputite sami ako želite da je vidite, dok bi vaš partner u tom slučaju hteo malo da se odmori ili pak pogleda nešto drugo. Ne samo da će vam biti zabavno jer ćete oboje imati anegdote i doživljaje koje jedno drugom možete prepričati, nego će vam takav oblik istraživanja sigurno prijati.

3. Ako nešto krene po zlu...

Rezervisali ste hotel, a on nije ono što ste očekivali. Airbnb smeštaj "ne postoji" i našli ste se u situaciji u kojoj taj problem morate rešavati na licu mesta. Prespavali ste odlazak na avion... Događa se, neko je možda kriv, ali nije kriv, svakome se moglo dogoditi, ali nema potrebe da se zbog toga posvađate na "mrtvo ime", nego se zajedničkim snagama fokusirajte na pronalazak što bržeg i bezbolnijeg rešenja. Verujte nam, biće vam to najbolja anegdota za prepričavanje kada se vratite s puta i sigurno ćete se tome jako dobro nasmejati.

4. Kažite jedno drugom svoje navike i običaje koje volite da radite u svojoj sobi

Da, neko voli da spava s upaljenim svetlom, nekima je pak potreban apsolutni mrak. Drugi pak vole da ostave upaljen televizor da radi celu noć. Neki vole kad je klima uređaj upaljen ili pak otvoren prozor, drugima zna u tom slučaju da bude toliko hladno da ujutru tvrde da su se prehladili… Ali, svako od nas je drukčiji, ali sve su to stvari koje uz malo volje i razgovora možemo prilagoditi i korigovati i naći se na pola puta. Dovoljno je da samo o tome pričate.

RepublikaFoto: pixabay.com

5. Naučite da pređete preko nekih stvari

Naravno da nećete u sebi trpeti i gurati stvari pod tepih ako vas nešto muči ili ako vam nešto smeta kod partnera. Ali, bitno je da komunicirate i da se međusobno poštujete i osluškujete. Ali, postoje one neke sitnice preko kojih zaista možete preći, a taj vam potez pritom neće naškoditi. Čak i ako uđete u neku prepirku ili žustriju raspravu, i ako mislite da ste i u pravu, ne morate se duriti danima jer putovanje će vrlo brzo proći, a posle će vam biti žao što to vreme niste iskoristili kvalitetnije. Ako imate nešto da rešite uradite to brzo i nastavite dalje. Nemojte se za vreme celog putovanja vraćati na tu temu, posebno ako je u pitanju neka beznačajna glupost.

6. (Ne)bitni gastro momenti

Neki na putovanjima pak jako drže do gastronomije, dok je drugima to samo nešto što u hodu moraju obaviti. Ako ste vi ta osoba koja ceni i želi jesti sve od lokalne kuhinje i posetiti takva mesta, a vaš parter baš i nije… recite mu da ako ide s vama da neće zažaliti jer dok vi jedete ono što želite, on može piti šta god želi i koliko želi. Čini se kao dobra ideja da biste oboje bili zadovoljni. Naravno da pritom nećete obići sve lokalne restorane. Odaberite ih nekoliko i isplanirajte kada ćete u njima jesti, a ostatak obroka zaista možete pojesti u hodu. Oboje ćete biti srećni i zadovoljni, a sve što bi moglo upućivati na svađu ste odmah izbegli u samom startu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading