ULEPŠAJTE SEBI DRUGO STANJE: Poze za seks u trudnoći

Autor:

Lifestyle

05.01.2018

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko nemate zdravstvenih prepreka, na šta bi ginekolog trebalo da vas upozori, ekipa Srpskog telegrafa predlaže poze u kojima možete da uživate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Oralni seks, ukoliko nemate oboljenja koja bi mogla da naprave problem, dozvoljen je tokom cele trudnoće

Mučnine, bolovi i nelagoda samo su neki od faktora koji utiču na seksualni život trudnica. Dakle, potrebno je uskladiti mnogo toga da bi žena bila raspoložena za seks. Ukoliko nemate zdravstvenih prepreka, na šta bi ginekolog trebalo da vas upozori, ekipa Srpskog telegrafa predlaže poze u kojima možete da uživate čak i kada ste u poznom periodu drugog stanja. Oralni seks, ako ni vi ni partner nemate oboljenja koja bi mogla da naprave problem, dozvoljen je u celoj trudnoći.

PRVO TROMESEČJE

Seksualni život i navike bi mogli ostati nepromenjeni u prvom tromesečju ukoliko nemate problema sa mučninom. Jedino što bi moglo da se promeni je uživanje, koje se pojačava jer se materica više vlaži. Vašem partneru će prijati to što su vaše grudi počele da rastu. Odlična vest za sve je da su u prva tri meseca trudnoće sve poze koje vam se dopadaju dostupne.

DRUGO TROMESEČJE

Foto: pixabay.com
Tekst potpisaOno što bi trebalo da izbegavate u drugom tromesečju jeste klasična misionarska poza

U ovom periodu se mučnine koje ste imale u prvom tromesečju uglavnom smanjuju. To znači da trudnice imaju više energije, koju mogu da kanališu na svoj seksualni život. Hormon trudnoće, takođe, povećava interesovanje za seks. Stomak u ovom periodu nije još preveliki, pa je drugo tromesečje pravo vreme da uživate u pozama koje vam kasnije neće biti dostupne.

Ono što bi trebalo da izbegavate u drugom tromesečju jeste klasična misionarska poza i druge poze koje od vas zahtevaju da budete u ležećem položaju. Ležeći položaj ne prija materici, ona pritiska vene i otežava protok krvi do posteljice, a to ne prija ni trudnici ni bebi.

Preporučuju se sledeće poze. Neka muškarac sedne na krevet ili stolicu, a vi sedite na njega. Možete regulisati dubinu penetracije i nećete stvarati pritisak na stomak. Klasični dogi stil, u kojem je moguća duboka penetracija, idealan je za drugo tromesečje jer vam ova poza u trećem tromesečju neće biti nimalo prijatna. Možete, takođe, ležati na boku okrenuti licem u lice. Stomak još dozvoljava ovu pozu.

TREĆE TROMESEČJE

Najveći problem za seks u ovom periodu predstavlja veličina stomaka, pa samim tim bi trebalo izbegavati ležeći položaj i ostale poze koje stvaraju pritisak na njega. Možete probati seks na ivici kreveta, stojeći, klečeći ili neku drugu pozu u kojoj možete kontrolisati dubinu penetracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading