ODGOVORI NA VAŽNA SE*S-PITANJA: Tabu teme iz spavaće sobe!

Autor:

Lifestyle

22.09.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je seks jedna od najzabavnijih i najprijatnijih aktivnosti kojom se čovek bavi od pamtiveka, i dalje postoje određene tabu teme iz ove oblasti. Tako dolazimo do toga da mnogi nikada i ne razgovaraju otvoreno o seksu sa partnerom, a kamoli da eksperimentišu i testiraju mogućnosti doživljavanja velikog zadovoljstva u spavaćoj sobi.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Seksolozi tvrde da tek kada prestanete da razmišljate o stvarima kao da su zabranjene, možete da doživite najbolji orgazam u životu, a i seks će postati mnogo intimniji i zabavniji. Srpski telegraf demistifikuje neke od tabu seks-tema.

* TOKOM CIKLUSA

Postoji mnogo parova koji u potpunosti izbegavaju odnose tokom menstruacije jer jedan ili oba partnera to smatraju tabuom ili čudnim. To ne bi trebalo da bude tako. Uz malo pripreme i malo dodatnog čišćenja, seks tokom ciklusa može da bude jednako zabavan, kaže Emili Bruks, trener za seks i veze na BeyondAges.com.

* BEZ FOKUSA NA BILO ŠTA ISPOD POJASA

Ovo možda nije tabu, ali seks bez dodirivanja genitalija je nešto što većina odraslih ne radi. Iako se čini nešto što rade mladi koji tek počinju sa seksom, fokusiranje na partnerovo telo, istraživanje i posmatranje načina na koji reaguje na različite vrste dodira na neočekivanim mestima mogu biti i erotski i neverovatno intimni, otkriva stručnjak za seks Kris Šejn.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

* BEZ PENETRACIJE

Seks može da znači šta god želite da znači. To znači da ne mora uključivati penetraciju. Morali bismo da shvatimo da penis nije jedini organ koji omogućuje zadovoljstvo, a žene mogu doživeti orgazam bez potrebe za bilo kakvom penetracijom, kaže Šejn.

* VIRTUELNI SEKS

Prošlo je vreme kada je virtuelni seks bio tek redak događaj. Bez obzira na to da li želite da pošaljete seks-poruke, podelite fotografije ili imate seks preko video-poziva, tehnologija i strast danas idu ruku podruku i svi bi trebalo da isprobaju, savetuje seksolog Džes Orejli.

* ANALNI SEKS

Deo razloga zašto ovo ostaje tabu je nedostatak znanja o tome kako to uraditi bezbolno i prijatno. Ovo se odnosi i na muškarce i na žene. Postoji mnogo nervnih završetaka u anusu i oko njega koji omogućuju neverovatne užitke i za nju i za njega. Penetracija nije nužna za analnu igru, možete doći do mnogo užitaka igrajući se i samo sa spoljnom stranom anusa - kaže Porša Braun, reditelj i kreator sadržaja u Froetic Sexology.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

* IGRAČKE

Seksualne igračke, iako su i same po sebi zabavne, mogu da poboljšaju seks s partnerom više nego što mnogi ljudi veruju. Mogu pomoći paru da doživi orgazam u isto ili skoro isto vreme, a dodaju i novu dimenziju i senzacije seksu. Igračke mnogim parovima pomažu da se zabave u krevetu, a i da postignu veću intimnost, rekla je Sara Dejšah, seksualni edukator i vlasnik internet stranice Early to Bed.

* GRUBOST UZ PRISTANAK

Pljeskanje po guzi, ugrizi i slično mogu nekima doneti mnogo zadovoljstva. Kao i kod svega drugog, dok svi uključeni znaju šta mogu očekivati i pristali su na to, nema razloga da povremene grubosti budu tabu. Nema ništa loše u tome ako nekoga želite da pljesnete po zadnjici ili ako želite da to neko radi vama, otkriva Kajla Lords, seksualni stručnjak na JackandJillAdult.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading