Muškarci, pročitajte pažljivo: 6 mitova o klitorisu u koje još uvek verujete!

Autor:

Lifestyle

17.02.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klitoris je deo ženske anatomije i jedini je organ u ljudskom telu koji služi isključivo za užitak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

70 do 80 posto žena doživljava vrhunac isključivo stimulacijom klitorisa. Ovaj sićušni organ užasno je važan za zdravi seksualni život žene.

Mit broj 1: Klitoris je teško pronaći

Dakle, dragi muškarci, ako zamislite vaginu svoje devojke, klitoris je zapravo unutar nabora stidnih usana. Nalazi se visoko prema vrhu usana, a ako ste ih odvojili kako biste dobro sve videli, verovatno bi vas podsetio na manju bradavicu koja je smeštena između nabora koža. U definicijama je klitoris erektilno tkivo koje se povećava kada je uzbuđeno, a opskrba krvlju omogućuje mu da neprestano funkcioniše, dopuštajući svakome ko ga ima doživljaj višestrukih orgazama.

Mit broj 2: Ne postoji lak način da ga pronađeš

Jedan od načina da objasnite klitoris i muškarcima i ženama jeste da zamislite da klitoris ima noge i da te unutrašnje noge ulaze u vaginu, zavijaju se oko G-tačke, a potom se zavijaju prema grliću materice.

Mit broj 3: nemoguće je razumeti sve delove...

Nije ni potrebno, neka se muškarci samo koncentrišu da ga nađu i poigraju se s njim. Zaista ne moraju znati ništa o tome kako je ono što vide i osete samo spoljni deo klitorisa, a da još postoje i klitoralni lukovi koje se granaju unutra duž vaginalnog otvora i nogu, da su kao i vagina klitorisi različitih veličina...

 

 

 

Mit broj 4: orgazam je zagarantovan i bez dodirivanja klitorisa

Pojasnimo, dragi muškarci: bez pojma o tome šta radiš, nećeš joj pružiti potrebno zadovoljstvo. Klitoris je u osnovi odgovoran za sposobnost žene da dosegne vrhunac. Klitoris je ono što izaziva više od 75 odsto orgazama kod žena što znači da tek vrlo mali procenat žena doživljava orgazme bez stimulacije klitorisa tokom seksa.

Stručnjaci kažu da je stimulacija klitorisa ono što žene pamte nakon seksa i tako određuju je li njihov partner dobar u krevetu ili razočaranje. Bez obzira na trajanje seksa, veličinu penisa i njene osećaje prema muškarcu. 

Mit broj 5: Već si stručnjak za klitoris

Kada si prvi put imao seks u srednjoj školi, možda si se sećao filmova, komedija ili pornića gde je žena poludela čim ju je njen ljubavnik dodirnuo. Premda se to definitivno može dogoditi, verovatno nije tako glamurozno, jednostavno ili izvan kontrole kao što si očekivao.

Zapravo, do 1998. godine ljudi nisu počeli ozbiljno govoriti o anatomiji klitorisa. 

Mit broj 6: Ne uživaju sve žene u stimulaciji klitorisa

Mada je istina da neke žene možda nemaju iskustva sa stimulacijom klitorisa, takođe je istina da bi  većina žena želela da pokuša. Zapravo, kada je reč o ženskoj masturbaciji, većina žena će ili samo stimulirati svoj klitoris ili ga stimulirati dok koriste vibrator u vagini. Drugim rečima: jedini način na koji mogu postići orgazam jeste da se na neki učinkovit način pozabave sa svojim klitorisom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading